реклама

реклама

Черкаський журналіст телеканалу «Антена» Валерій Воротник, який раніше інформував про напад на нього керівника муніципальної інспекції Черкас Станіслава Коломійця, після прес-конференції чиновника також озвучив своє бачення інциденту.

Нагадаємо, зараз Воротник, як він інформує, на лікуванні у Третій лікарні, у нього зламаний ніс, гематома, забої. Водночас він вирішив не лежати в лікарні, бо в умовах епідемії це безпечніше, тож він перебуває вдома, при цьому, виконуючи поради лікаря.

146109622_160049312406661_8502694366675812728_n

– Суть в тому, що зранку 2 лютого ми помітили, що пан Коломієць вчергове вкрав у нас відео телекомпанії «Антена». Він перемонтовував наші відео, закачував від свого імені в мережу «Фейсбук» і там розганяв матеріал заради власного піару. Взагалі моя особиста думка, що він занадто переймався піаром, а не роботою. Вчергове я поговорив з ним через месенджер приватних повідомлень, а не вживу. Вживу з ним спілкувався на початку року в студії, ще раз зустрічав в кабінеті мера, але більше не бачив, не чув і не спілкувався. Власне у нас з ним в приватному чаті була жорстка бесіда, частину якої (я підкреслюю - частину) він опублікував. Це була не перша моя претензія до нього. Адже ми неодноразово просили не використовувати наше відео, обрізаючи логотип компанії. Зазначу, що коли він опублікував переписку, то не всю. Він не опублікував ту частину переписки, де погрожував мені фізичною розправою. Зізнаюся, я можливо в переписці лихословив, допускав помилки, бо писав однією рукою, паралельно працюючи за комп’ютером. Але я і не повинен виправдовуватися. Це була приватна розмова, – розповідає Валерій Воротник.

За його словами, коли журналіст працював в кабінеті, то був зосереджений на монтуванні сюжету про покійного режисера Сергія Проскурню. До редакції, очевидно, як припускає журналіст, знаючи комбінацію кодового замку, забіг хтось. Та Воротник каже, що якраз завершував оформлювати деякі нюанси в графічному оформленні і навіть не надав значення. Він припустив, що це хтось з членів редакції зайшов взяти техніку.

– Периферичним зором бачу, що хтось забіг. Виявилося, це дві людини, які ззаду мене били мене в скроні, в голову, потім вже в обличчя. Зараз це не так помітно, але був набряк, маю зламаний ніс. Я спершу не встиг навіть зреагувати. Одразу припускаю, що на якийсь момент втратив свідомість. До тями прийшов знову ж від ударів. Крикнув журналістці Оксані Горецькій, щоб викликала поліцію. Потім став якось захищатися, у відповідь наніс декілька ударів. Коломієць заверещав. Тоді до нього підскочив на допомогу помічник, який в цей час тримав Оксану Горецьку, не даючи їй набрати поліцію і натиснути тривожну кнопку, – зазначив Валерій Воротник.

Потім, за словами Воротника, він став падати на підлогу, втративши орієнтир від ударів. А двоє людей почали тікати, перевертаючи все на своєму шляху.

– Оксана крикнула в вікно, якась жінка, що проходила, викликала поліцію. Як тільки двоє нападників втекли, ми теж викликали поліцію. Поліція зробила відповідні слідчі дії. Ведеться слідство за статтею за ч. 2 ст. 345-1 (Умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності) Кримінального кодексу України. Я вперше стикаюся з такою статтею. Це доволі суворі санкції. Підкреслюю, що Коломієць був не один, а з людиною ,яку часто помітно поряд. Думаю поліція встановила чи встановлює особу. Це вже питання до поліції, – зазначив Валерій Воротник.

Воротник зазначив, що змушений все розповісти детально, бо вже бачив безліч дописів Коломійця в соціальній мережі.

– Мова йде і про мій фаховий рівень, і взагалі про мене як людину. Не буду виправдовуватися, але я маю кілька освіт. Остання освіта – юрист. А перша освіта – медична. Також я навчався на кінофакультеті, вивчав операторську і режисерську роботу, що дає мені 30 років займатися тележурналістикою. Також мене дивує спроба Коломійця звернутися зі скаргою на мене до НСЖУ. Я особисто не маю відношення до спілки, але справа не в тому, а у тому, що я не розумію, на що може скаржитися злочинець по відношенню до жертви? – дивується Воротник.

Він нагадав, що напади на представників «Антени» вже мали місце, але поліція їх мляво розслідувала. Це побиття Костянтина Штукалюка (змушений був виїхати з країни), Романа Шовенка. Сам Валерій Воротник і Володимир Мамалига ледь не загинули від підривання їх автомобіля, проте пристрій спрацював раніше, ніж потрібно було злочинцям. Та справа в архівах, і за інформацією Воротника, її не хочуть розслідувати.

– За ці дні думаю вже можна було знайти Коломійця і допитати. Можливо, на ньому є сліди того, як я оборонявся, а це садна чи подряпини. Можливо, він знаходився під дією психотропних речовин, тому треба перевірити кров. Проте як я розумію, підозрюваний у злочині не хоче являтися з повинною. Що ж, я не кровожерлива людина. Якби він явився з повинною, компенсував поламане майно, яке тут вони поламали, то можливо я б не наполягав на кримінальному розслідуванні. Та ця людина продовжує писати таке в соцмережах, що не відповідає дійсності, – каже Валерій Воротник.

Журналісту ряд неурядових організацій, Гельсінська спілка пропонували допомогу.

– Те, що відбувається в Черкасах – це зухвала історія. Прикро, коли нападники на журналістів не несуть відповідальності.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко доручив здійснити службове розслідування ситуації. На час розслідування Коломійця відсторонено від займаної посади.

Сам Станіслав Коломієць у коментарі про інцидент з Воротником не сказав, чи бив він журналіста

РАНІШЕ ЗМІ ПИСАЛИ, що Коломієць бив підлеглого

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 не вата 05.02.2021 20:25
Яке ж воно брехло. хто в ту Антену міг забігти, через ті броньовані двері, поки не відчинять не увійдешь. У нього одна освіта - медколедж за фахом фельдшер! Хай би дипломи показав! Усе життя блефує і виїзджає за рахунок ідей, таланта інших. Не розумію, як на нього взагалі ще хтось ведеться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Цікаво 05.02.2021 16:29
А якби ото Коломієць погодився платити тисячу зелених щомісяця за послуги цього "журналіста", то і пика була б ціла і вівці ситі, і вкрадене відео навіть не помітив би пан ВОРотнік.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Олег 05.02.2021 00:25
А чому ніде не згадують,що Станіслав Коломієць очолює Черкаську обласну організацію Радикальної партії Олега Ляшка???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 того що 04.02.2021 18:51
Сомали
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100