реклама
Sucurity Police

реклама

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко відкрив Черкаський обласний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка, який добудовували у рамках програми «Велике будівництво». Вперше після пожежі актори виступили на сцені театру в річницю народження Тараса Шевченка.

1

«Сьогодні дуже символічне відкриття багатостраждального театру.  Ми зробили це завдяки програмі президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», обласній та міській владі, завдяки правильній консолідованій роботі народних депутатів, керівництва театру і низки інших людей, які були в цьому задіяні», – сказав очільник області.

У відкритті драматичного театру взяв участь і міністр регіонального розвитку Олексій Чернишов, заступник міністра культури, народні депутати України. Також на відкриття театру завітала народна артистка України Ольга Сумська та заслужений артист України Віталій Борисюк.

Актори драматичного театру сьогодні влаштували святкові виступи, презентувавши свої напрацювання, інформує прес-служба ОДА.

2

Дивіться лонгрід: ТРАГІКОМЕДІЯ

Нагадаємо, що реконструкція обласного драматичного театру тривала 6 років. Загалом у театрі зробили екстер’єр, дах, піддашшя, фойє другого та третього поверхів, глядацьку залу, кулуари трьох поверхів, а також відремонтували туалети на всіх поверхах, підвальні та кабінетні приміщення. Також у театрі виконали ремонт приміщень в адміністративній частині будівлі, прочистили зовнішню каналізаційну мережу, замінили каналізаційні колодязі зовнішньої каналізації, демонтували тротуарну плитку та провели підготовчі роботи для влаштування основи під тротуарну плитку.

Драматичний театр у Черкасах постраждав від пожежі, яка сталася в 2015 році. Загорання відбулося на третьому поверсі театру через глядацьке крісло. Працівники театру 20 хвилин намагалися самотужки загасити пожежу, однак їм не вдалося це зробити, тому викликали рятувальників. Тоді повністю згоріла глядацька зала на 600 місць, перекриття між поверхами, обвалився дах театру. Вогонь зруйнував 500 квадратних метрів площі приміщення.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+9 #5 Это точно 10.03.2021 12:02
При ком тот бедный театр не страждал. Пришла очередь страждать при Скичко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Зовсім мало 10.03.2021 09:27
"Добудовували у рамках програми «Велике будівництво». Краще не скажеш. Залишилося зовсім мало - лише облаштувати сцену.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Олександр 10.03.2021 07:46
Львівський оперний театр побудували за 3 роки - а під ним ще й підземна річка протікає!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Леон 10.03.2021 06:40
Не завітала Сумська,а заплатили купу гонорару! Просто так,такі навіть маму не цілують.
В цілому,було схоже на ярмарок цнот.Щось 'продавали',а що,не було зрозуміло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 скелелаз 09.03.2021 22:32
аааааа жесть, а якщо все впаде на голову?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100