реклама

реклама

Народний депутат Анатолій Семинога, який родом зі Смілянщини, не склав «іспит» на відповідність критеріям «Чесно».

Він пройшов лише за двома – «незмінність політичної позиції» та «участь у засіданнях парламенту і роботі комітету», сумлінно відвідавши 77% засідань Верховної Ради та 89% засідань Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи у 2011 році.

У такому критерії, як «відсутність фактів порушень прав і свобод людини» Семинозі пригадують бійку з секретарем Київської міськради Олесем Довгим у грудні 2006 року та в березні того ж року – сутичку з нардепом Юрієм Кармазіним. Це вважають підставою для твердження про його причетність до порушень прав людини та порушення депутатської етики.

Аналізуючи «непричетність до корупційних дій», «Чесно» наводить приклад, як у вересні 2007 року журналісти газети «Сегодня» виявили, що під час виборчої кампанії на виходах з київських органів реєстрації актів цивільного стану представники місцевих організацій Блоку Юлії Тимошенко вручали молодятам ілюстровану енциклопедію з кулінарії «365 страв на день». Згідно зі статтею 71 Закону «Про вибори народних депутатів України», який діяв у той час, надання товарів вартістю дорожче 3% мінімальної заробітної плати (на вересень 2007 року – близько 13 гривень) представниками політичних сил під час виборчої кампанії було заборонено. Орієнтовна вартість книги, за інформацією газети «Сегодня», становила не менше 40 гривень, що перевищує встановлену законом межу. Як ідеться на сайті «Чесно», Семинога тоді був головою Київського штабу БЮТ і заявив, що це абсолютно законна благодійна акція. Але такі дії розцінюють як непрямий підкуп виборців, адже книги дарували з вітальними листівками, а також пакетами із символікою блоку зі словами: «БЮТ вітає вас з початком сімейного життя».

Про свої доходи та витрати Семинога не прозвітував Руху «Чесно», тож йому не зарахували і цей критерій. А ще моніторинг засвідчив, що на двох засіданнях Верховної Ради картка нардепа голосувала, тоді як самого його не було зареєстровано в залі.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Олег 26.07.2012 12:18
Цікавить аналіз інших нардепів від Черкаської області - Єреська, Савченка, Терещука. Давайте інформацію про всіх

Від Прочерку: Про Терещука та Єреська інформації вже були. Ось посилання: http://procherk.info/news/7-cherkassy/9129-tereschuka-pririvnjali-do-eks-mera-cherkas

http://procherk.info/news/7-cherkassy/9153-na-ereska-ne-nakopali-nichogo-krim-proguliv
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100