Держенергонагляд продовжує розгляд звернень громадян та надає роз’яснення стосовно вимог нормативно-правових актів, норм та правил у галузі електроенергетики.

Зі свого боку, Управлінням Держенергонагляду у Черкаській області розглянуто колективну скаргу щодо частих перерв в електропостачанні багатоквартирного будинку  за адресою: бул. Шевченка, 200 у  м. Черкаси.

Під час розгляду скарги Управлінням було встановлено, що електропостачання об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) «Шевченка 200» здійснюється від трансформаторної підстанції ТП-411. Межу балансової належності електричних мереж та експлуатаційної відповідальності сторін між Черкаською міською філією ПАТ «Черкасиобленерго» та ОСББ «Шевченка 200» встановлено на кабельних наконечниках ВРП-0,4 кВ житлового будинку.

За інформацією, наданою ПАТ «Черкасиобленерго», з початку 2021 року було зафіксовано три перерви електропостачання житлового будинку за зазначеною адресою (03.03.2021 з 11 год. 15 хв. до 13 год. та 09.03.2021 з 16 год. 41 хв. до 17 год. 05 хв. ) через пошкодження запобіжників ПК-10 у ТП-411. Крім того, 04.03.2021 електропостачання ОСББ «Шевченка 200» було тимчасово припинено для проведення комплексу вимірювань і випробувань трансформатора в ТП-411.

Главою 1.2 розділу 1 Правил улаштування електроустановок визначено, що для електроприймачів III категорії електропостачання може здійснюватися від одного джерела живлення за умови, що час переривання електропостачання, необхідний для ремонту або заміни пошкодженого елемента системи електропостачання, не перевищує однієї доби.

Також заявників було поінформовано, що відповідно до підпункту 21 пункту 2.3 глави 2 Порядку забезпечення стандартів якості електропостачання та надання компенсацій споживачам за їх недотримання, кількість перерв в електропостачанні протягом 12 календарних місяців у точці розподілу споживача (тривалістю понад одну годину):

- для запланованих перерв без попередження споживача та перерв з причин технологічних порушень в електричних мережах ліцензіата:

1) у міській місцевості – менше 7;

2) у сільській місцевості – менше 9;

- для запланованих перерв із попередженням споживача (без урахування запланованих перерв в електропостачанні, які виникли внаслідок проведення робіт з капітального ремонту, будівництва, технічного переоснащення, реконструкції, модернізації електричних мереж, якщо виконання таких робіт передбачене інвестиційною програмою ОСР та/або річною програмою ремонтів ОСР, та/або при реалізації договорів приєднання електроустановок споживачів згідно з чинними нормативними документами) – менше 12.

Управлінням підготовлено та направлено відповідь заявникам в терміни, установлені законодавством.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100