Представники Держенергонагляду здійснюють позапланові заходи державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у галузі електроенергетики.

Такі дії передбачено законами України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про ринок електричної енергії» та Положенням про Державну інспекцію енергетичного нагляду України.

Про це повідомляє пресслужба Управління Держенергонагляду у Черкаській області.

Держенергонагляд розглядає звернення фізичних осіб щодо порушення їх прав на забезпечення надійного та якісного електропостачання. Для всебічного розгляду звернень здійснюються позапланові заходи державного нагляду (контролю), найчастішим результатом проведення яких стає виявлення порушень у частині технічного стану та організації експлуатації об’єктів електричних мереж. У більшості випадків такі порушення мають прямий вплив на надійність електропостачання та якісні показники електричної енергії.

Управлінням Держенергонагляду у Черкаській області здійснено перевірку виконання розпорядчого документу (припису від 11.02.2021), виданого за результатами проведення попереднього позапланового заходу.

Під час заходу представниками Управління встановлено, що ПАТ «Черкасиобленерго» було усунуто всі порушення, виявлені у лютому цього року. З метою приведення технічного стану та організації експлуатації ділянок ПЛ-10 кВ Л-43 «Райлікарня» і ПЛ-0,4 кВ від ТП-652 у відповідність до вимог нормативно-технічних документів (далі – НТД) у галузі електроенергетики, ОСР було проведено такі технічні заходи:

- виконано розчистку ПЛ-0,4 кВ Л1 від ТП-652 у прогонах між опорами № 2-4;

- усунено вспучування проводу верхнього повиву у прогоні між опорами № 93-94 ПЛ-10 кВ Л-43 «Райлікарня» шляхом накладення бандажу;

- виконано на затискачах приєднання проводів від РТП-652 до ПЛ-10 кВ Л-43 «Райлікарня» у прогонах між опорами № 93-94.

В результаті виконання припису споживачу покращено якість та надійність електропостачання до його будинку. Припис знято з контролю.

Нагадаємо, Управлінням Держенергонагляду у Черкаській області проведено позаплановий захід на підставі звернення жителя с. Червона Слобода Черкаського району щодо постачання електричної енергії, параметри якості якої не відповідають вимогам державного стандарту ДСТУ EN 50160:2014, та систематичного припинення електропостачання до будинку заявника. В результаті Управлінням складено акт та видано ОСР припис на усунення виявлених порушень.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100