реклама

реклама

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови.  Традиційно у цей період у Черкаському державному технологічному університеті  панує Тиждень української мови. Цьогоріч кафедра української мови та загального мовознавства організувала низку цікавих подій.

9 листопада, у День української писемності та мови, ЧДТУ долучився до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Взяти участь у такому мовному флешмобі змогли всі охочі викладачі та студенти університету.

5656

Окрім того, для викладачів та співробітників закладу вищої освіти започаткована серія  мовних тренінгів з культури української мови.

В межах Тижня пройшли перші етапи XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та XXII Міжнародного конкурсу української мови ім. Петра Яцика, за результатами яких визначили найталановитіших студентів різних факультетів університету.

Завершився Тиждень української мови в ЧДТУ урочистим нагородженням переможців творчих конкурсів, яке відбулось 11 листопада. Своїм виступом захід відкрив музичний гурт  «Шутки в сторону».

Завідувачка кафедри  української мови та загального мовознавства Олена Пчелінцева, звернувшись до присутніх, підкреслила: спільна мова – запорука  порозуміння, єдності, згуртованості та сили народу.

– Мова – це ми! Без мови не існує народу. Слово  – це наша душа, його необхідно цінувати. Тож  шануймо, любімо, плекаймо українську мову! –  звернулась до присутніх Олена Едуардівна.

Окрім того, в межах урочистого заходу, студентка 2 курсу спеціальності «Соціальне забезпечення», переможниця Міжнародного конкурсу ім. Т. Шевченка Софія Чорномор продекламувала поезію Кобзаря «І досі сниться: під горою», а також презентувала свою конкурсну роботу про створення віртуального порталу «Тарас Шевченко».

Про це інформує прес-служба ЧДТУ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100