реклама

реклама

Депутати від фракції ЄС в Черкаській облраді прозвітували про роботу. Нагадаємо, що представник політсили Роман Сущенко є першим заступником голови облради, а депутати від фракції є практично у всіх профільних комісіях.

Депутатами фракції були внесені зміни і пропозиції фактично до 21 обласної програми. За участі саме депутатів фракції було розроблено першу в Україні комплексну програму розвитку і функціонування української мови в усіх сферах життя.

image_50391809

– До нас протягом роботи зверталися більше 350 громадян та колективів. На жаль, більше половини звернень про надання матеріальної допомоги. Це питання, які стосувалися галузей культури, охорони здоров’я, екології і пасажирських перевезень, – зазначив голова фракції в облраді Віталій Коваль. – Депутатами за 9 сесій підготовлено та озвучено 28 заяв, звернень, запитів до центральних органів влади, до обласної державної адміністрації, місцевих органів влади і правоохоронних структур. Окрім того, перед виборами нами озвучувалися програмні засади щодо змін, які стосувалися покращення надання послуг в земельному законодавстві, в молодіжній політиці, в інвестиційному середовищі. За ініціативою наших депутатів у розрізі галузей було передбачено в галузі освіти і науки 3 мільйони 875 тисяч гривень, було виділено шкільні автобуси для Лисянської і Жашківської громад. По галузі охорони здоров’я – 7 мільйонів 900 тисяч. По галузі культури 550 тисяч. По галузі екології – 2 мільйони 530 тисяч. По напрямку підтримки учасників АТО/ООС – 500 тисяч. По галузям фізичної культури і спорту – 1 мільйон 50 тисяч і по напрямку націонал-патріотичного виховання 620 тисяч.

1638551359044

До слова, перейматися і міжнародними зв’язками, а не лише замикатися на області, взяв на себе обов’язок депутат Роман Сущенко. Він зазначив, що у на початку року на Черкащині побував Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс. Делегація відвідала визначні місця Черкащини, зокрема, Канів, Черкаси, Чигирин. Обговорювали, зокрема, і питання сільського господарства. Так, наша продукція вже поїхала до Латвії і узгоджується її можливість продажу в закордонних магазинах. Латвійська компанія також зацікавилася сортуванням та переробкою сміття.

– Можливо ,в перспективі в області будуть дві лінії, які збудують за кошти ЄБРР, ці компанії займуться сортуванням та переробкою твердих побутових відходів. А це непогані перспективи, робочі місця, впорядкування управління відходами, що вкрай важливо, бо в нас майже 500 хаотичних сміттєзвалищ, – зазначив Роман Сущенко.

Він пригадав про приїзд і французької делегації. Тож наступного 2022-го року Черкаси стануть дев'ятим містом України, в якому проходять заходи фестивалю «Французька весна». Планується обмін студентами, культурними колективами.

Роман Сущенко пригадав, що часто доводиться через особистісні контакти включатися в роботу і допомагати людям, незалежно від масштабу проблеми. Так, зокрема, реалізовувався проект комунально-приватного партнерства, коли в Ватутіному згоріли одночасно три насоси і місто опинилося без води. Але знайшлися підприємці, які швидко поставили насоси.. інший проект – Канівський центр медико-санітарної допомоги, де встановили обладнання для проведення аналізів на місці.

image_50426113

– Також за нашої ініціативи було запроваджено обласну стипендію для обдарованих дітей, – зазначив Роман Сущенко. – Довелося включатися по ряду інших важливих і тривожних справ. Ми писали запити щодо зниклого ветерана Анатолія Ганенка, щодо загибелі хлопчика, який помер від тяжких травм. Також подавали різні запити і звернення у зв’язку з проблемами серед людей з інвалідністю, бо Кабмін ухвалив рішення щодо використання обладнання, яке необхідно таким категоріям населення. Особливо це стосувалося дітей, організм яких росте, тож протези треба замінювати. Врешті увага до останнього питання дозволила врегулювати ситуацію.

Окрім того, Роман Сущенко зазначив, що з ініціював міжвідомчу нараду для організації проведення на Черкащині сил територіальної оборони. Влада чемно відмовила… Та у світлі ризиків з боку сусідньої країни Росії, за словами Романа Сущенка, це просто необхідно і тому треба переконувати представників влади у необхідності проведення навчань.

Депутат В’ячеслав Бабенко, як і його колега, пригадав ситуацію в Ватутіному, де лише спільними зусиллями і з виділенням коштів вдалося вирішити питання з насосним обладнанням.

– За рік до мене звернулося більше сотні осіб, питання стосувалися, в основному, допомоги територіальним громадам, комунальним закладам, школам. Те, що потребували керівники комунальних закладів, намагався вирішувати, всього допомоги було надано більш як на сто тисяч гривень, – зазначив В’ячеслав Бабенко.

image_50387713

Депутат Михайло Грабовський зупинився на питанні приватизації комунального майна. Зазначив, що процедурний процес був непростий, нині важливо, що рішення по майну не будуть одноосібними.

– Вирішили зайнятися комунальним майном, бо побачили, що багато використовується не за призначенням, занепадає. А в нас є багато інвесторів, які готові його на прозорих конкурсних умовах придбати і працювати далі. Хвилювало деяке інше питання. Зокрема, було ініційовану заміну харчового обладнання в трьох школах Черкас – у школах 6, 29, 33. Вже оголошено тендер на поставку обладнання, – додає Михайло Грабовський.

Депутат облради не одного скликання Віктор Погорілий підтримав колег у питанні, що часто доводиться через особистісні контакти включатися в роботу і допомагати людям. Так, до Віктора Григоровича часто звертаються керівники дитячих садочків, шкіл по ремонтах, забезпеченні оргтехнікою. Між тим, з ініціативи депутата було створено комісію з вивчення закупівель відділом освіти. І з’ясувалося, що деякі енергоресурси закуповувалися вдвічі дорожче, ніж на ринку.

– Окремо я б зазначив щодо будівництва доріг. Нам кажуть про «Велике будівництво», а є дороги напрямку Жашків, Лисянка, то там доріг немає. Там роблять дорогу в напрямку Києва, але до Черкас проїхати неможливо. Тому все ж доводиться доносити позицію до влади, щоб зважала, де і як ремонтуються дороги, – зазначив депутат.

1638551575758

Депутат Черкаської облради Олександр Радуцький, який в минулому був депутатом Черкаської міськради, пригадав, що саме за ініціативи ЄС було придбане обладнання для кардіоцентру, з ініціативи депутатів від фракції зібрали кошти для проекту храму, який буде в прикордонному центрі Оршанець.

Оксана Циганок, не лише депутат, а й волонтер, додала, що окрім всього, багато доводиться робити на захист ветеранів війни. Як виявилося, ветеранів не мають переваги на отримання двох гектарів землі на ведення особистого селянського господарства.

– Ми зверталися до центральної влади, але нам роз’яснили, що для всіх все однаково. Проте ми були на сесії в Корсуні. Ветеранам там відмовляють, а ділянки передають 18-річній дівчині, яка проживала в Києві. За часів Петра Олексійовича, попередника Зеленського, була непохитна воля шанувати і поважати ветеранів, але воно не було закріплено юридично. Нинішня влада від цього усувається. І доводиться навіть судитися… Також в рамках військової тематики, доводиться допомагати теробороні, там потрібне паливо, техніка. Нарешті знайшли приміщення, де буде функціонувати територіальна оборона області. Окремо також опікуємося людьми з інвалідністю, – зазначила Оксана Циганок.

Депутати зазначили, що 21 грудня вже має відбутися обласна сесія, де вони також планують брати активну участь.

Окрім того, всі депутати від фракції проводять зустрічі з виборцями та запрошують виборців до співпраці.

Віталій Коваль сказав, що слід реагувати на звернення щодо фінансування галузей, зважаючи на першочерговість та необхідність об’єктів.

– Є, наприклад, звернення колективу екстреної швидкої медичної допомоги. Тому що диспетчери там сидять в поганих умовах. І це неприпустимо, коли не можуть хворі додзвонитися до швидкої, працівників диспетчерської служби має бути більше, а там справа в тому, що багато років не можуть збудувати диспетчерську. Цей об’єкт вчергове не потрапляє в пріоритети, які подаються обласною державною адміністрацією на наступний рік, – дивується Віталій Коваль.

Він також згадав про необхідність збільшення фінансування дітей учасників бойових дій, підтримки сфери національно-патріотичного виховання.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Козаностра 04.12.2021 17:08
Цитую Арго:
Немає віри цій партії!
В Черкасах це жах,що роблять!


ВсЯ мафіозна обслуга.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Арго 04.12.2021 09:01
Немає віри цій партії!
В Черкасах це жах,що роблять!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Група ПЄС 03.12.2021 22:57
Цитую Михась:
Досить жлобитись вашому "сивочолому гетьману"!
Приймайте умови західних інвесторів і запустіть повноцінно в роботу "Богдан"! Чи він уперто чекатиме податкової шари і співпраці з росіянами? Ну не можна бути таким безнадійним жлобом! :cry:


Група нібито "партія Європейська солідарність "ніколи не була партією і не буде-це олігархічне угрупування. Захищає інтереси олігарха і більше НІЧОГО.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Михась 03.12.2021 21:21
Досить жлобитись вашому "сивочолому гетьману"!
Приймайте умови західних інвесторів і запустіть повноцінно в роботу "Богдан"! Чи він уперто чекатиме податкової шари і співпраці з росіянами? Ну не можна бути таким безнадійним жлобом! :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100