реклама

реклама

З 11-го по 12-е грудня ГО «Поклик Яру» провела 40-кілометровий похід зимовими стежками Холодного Яру. Традиційний захід відбувся в честь лицарів Першого зимового походу та хорунжого армії УНР, повстанця і автора роману «Холодний ЯР» Юрія Горліса-Горського. На події були присутні понад 50 учасників.

DSC_6631

Схід на Семидубову гору, повстанські вечорниці, відвідування Краєзнавчого музею у Медеведівці, Атаманського парку, Гайдамацького ставу, Дуба Залізняка, церкви Калнишевького, могили Василя Чучупаки та місця його останнього бою – ось короткий перелік того, чим учасники заходу займалися впродовж 2-х днів. До того ж, паралельно з переходами з одної місцевості на іншу, причетні до події дізналися більше про історію Холодного Яру, про визвольні змагання на його теренах і про головних особистостей під час тих подій: Максима Залізняка, Андрія Чорноту, Василя Чучупаку та Горліса-Горського.

DSC_7538

Захід є традиційним і проводиться кожного року у грудні.

ГО «Поклик Яру» спрямовує свою діяльність на виховання відповідальності в українській молоді шляхом проведення освітніх та патріотичних заходів та вишкільного табору, що розташований на території Холодного Яру в с. Кресельцях. Основні цінності Організації – Побратимство, Дисципліна, Патріотизм.

DSC_7751

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100