реклама

реклама

Депутат Черкаської міськради Юрій Котолуп на сесії Черкаської міськради нагадав, що сьогодні о 13.00 небайдужі вийдуть на Замковий узвіз протестувати проти його забудови.

– Ми, депутати, які хочемо, щоб земля на Замковому узвозі була незабудованою повинні проголосувати за скасування рішення, які дозволяють будівництво та оренду земельних ділянок біля Замкової гори а також вздовж вулиці Замковий узвіз. І ми повинні проголосувати за зміни до Генплану стосовно цільового призначення земельних ділянок, провести громадські слухання. Розглянути запропоновані архітекторами проекти благоустрою територій, – сказав Юрій Котолуп.

1639383793236

А от депутат Сергій Кудактін запропонував знайти компроміс, щоб не образити забудовника, можливо, знайти альтернативну ділянку….

Такої ж думки був депутат Геннадій Шевченко.

«Активісти це все добре… Але є питання в громади зберегти автентичність узвозу. Проте ніхто, ні цар, ні вождь не зупинив розвиток людства. Але зберегти автентичність наш обов’язок. Я сьогодні теж буду на Замковому узвозі… Поїду подивлюся на цих… Хто… Людей… Поспілкуюся», – сказав Шевченко. Та й взагалі він не радив робити з цього трагедію...

Депутат Віктор Євпак побачив тут два шляхи вирішення: або створити ландшафтний заповідник місцевого значення (через облраду), або скасування містобудівної документації. Він також згадав, як його колега Друмашко озвучував звернення до прокуратурі по забудові, але звернення не знайшло підтримки серед депутатської більшості.

У свою чергу головуючий на засіданні Юрій Тренкін просто порадив зробити макет, щоб показати, заважає забудова оглядовості чи ні…

А от Нарек Казарян, депутат-забудовник, чомусь переконаний, що людям байдуже, заважає його забудова чи ні, вони, люди, мовляв, вже склали свою думку. Нарек переконаний. що питання політичне.

– Екс-мер Одарич назвав нас у своєму пості істотами. Але при вас місто животіло, а що зробили зі сквером за драмтеатром… – сказав Казарян. - Щодо забудови узвозу. Мітингують проти житла, але будинок з грифонами і будинок Школьникова - це житло!!! Щодо Блакитного палацу. Раніше всі були проти зміни кольору Блакитного палацу, а зараз, коли почалися роботи, багатьом подобається.

1

Казарян зауважив, що провели перемовини з археологами, істориками, з небайдужими, він зауважив, за власний кошт фінансуватимемо розкопки.

Депутат Надія Івашкова здивувалася, що Казарян все переносить в площину «політичні ігри», зауваживши, що багато протестуючих не політики.

– Треба, щоб було видно не тільки Дніпро, а й Долину троянд, – зазначила вона. – слід знайти рішення, яке не спотворить краєвид і задовільнить громадськість.

– Я не бачу проблеми в житловій забудові, я бачу проблему в поверховості. Ми можемо втратити оглядовий майданчик, – наголосив ще раз, щоб зрозумів Нарек Казарян, Сергій Кудактін. - Треба шукати компроміси, але ми за бізнес, який платить податки!

Врешті депутат Василь Мойсієнко звернув увагу, що запит Котолупа дублює петицію, за яку підписалося багато містян. Врешті дискусії завершилися. І за запит Котолупа проголосували лише 13 депутатів. Запит не прийняла більшість....

реклама

Коментарі  

 
0 #8 Справедливість 19.01.2022 12:12
Чомусь все так «мудрують « наші депутати— електронних петицій недостатньо, з індентифікована ми підписами жителів міста?!!! Залиште петицію хоч на тиждень— вам жителі дадуть абсолютно вірну відповідь!
Мабуть депутатському корпусу міста треба пройти лікбез — на підставі чого і чому вони в міській раді!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 Зуб 14.12.2021 16:46
Тренкин, при чому тут макет? Тут приципове рішення повинно бути- залишити історичну спадщину для наступних поколінь черкащан саме в вигляді Замкового Узвозу а не коровників казаряновсько-лисянских!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #6 Казарянчик 13.12.2021 17:22
Нарек Казарян був у командi Oдарича "Вiльнi демократии", а тепер його критикуэ. Оце розсмiшив. Памятаю, як Нарек захищав тiло Одарича, коли мiсцяни прийшли виносити мiського голову з насидженого мiсця
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+34 #5 Михайло 13.12.2021 12:17
.................................... цей театральний Гена може переграти навіть Жириновського, а лікарів поруч не буде.
Щодо Котолупа, йому слід оприлюднити результати голосування яким дозволили знищення Узвозу. Там усі запроданці як на долоні, людям все стане зрозуміло. Від цього і рухатись далі, без ілюзій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+39 #4 мама 13.12.2021 11:55
одарич правий тут повністю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #3 Западенець 13.12.2021 11:53
Одарич правий. «депутати» за 1хвилину знехтували тисячею голосів містян
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #2 стабилизец 13.12.2021 11:49
бог Шевченко прибудет на колеснице посмотреть на этих...как их там... людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+42 #1 vv 13.12.2021 11:42
Забудова котеджів для крутеликів це "розвиток людства", ого, оце Генадій ти дав. Молодець, майбутній президент!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100