реклама Делікат

Погодні умови першої декади січня показали незадовільну роботу по створенню резервного запасу паливно-мастильних матеріалів для очищення доріг Черкащини. Про це на вранішній нараді в ОДА повідомив начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури Черкаської ОДА Юрій Панченко.

Фото Миколи Макухи

Фото Миколи Макухи

Він доповів, що відповідно до інформації Служби автомобільних доріг області потреба у паливно-мастильних матеріалів становить 53 тисячі літрів, або 1,1 млн грн.

Станом на 16 січня райдержадміністраціями було заплановано надати філіям ДП «Черкаський облавтодор» 25,3 тисячі літрів паливно-мастильних матеріалів. Та фактично було надано 7 тисяч літрів. Ще передбачені кошти у сумі 210 тисяч літрів, що становить майже 20% від потреби.

– Зокрема, надано пальне в Городищенському, Драбівському, Золотоніському, Канівському, Маньківському, Смілянському, Уманському районах, проте рештою районних державних адміністрацій паливно-мастильні матеріали філіям «облавтодору» не надані, – зазначив Юрій Панченко. – Залишки пального у філіях ДП «Черкаський облавтодор» становлять 18,6 тисяч літрів.

Окремо Панченко зупинився на питанні роботи транспорту у складних погодних умовах та готовності керівників районів до їх подолання.

– Не дивлячись на попередження, яке було направлено 6 січня на всі райони та міста області про погіршення погодних умов 7-8 січня та необхідність перевірити готовність аварійних служб, техніки та людей до роботи під час несприятливих погодних умов, ні один район не був готовий до прибирання доріг від снігу, – обурився начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури. – У Черкаському районі  рух автобусів на приміських маршрутах був відновлений на більшості маршрутів лише з 8 години, у Маньківському районі з 10 години, у Жашківському районі транспорт працював з перебоями. У інших районах автобуси на приміські маршрути так і не виїхали.

У зв’язку з цим, доповідач наголосив на необхідності дотримуватися доручення, що було надане засіданням оперативного штабу від 11 січня, і таки утворити в районах запаси паливно-мастильних матеріалів та визначити відповідальних для постійної співпраці із Службою автомобільних доріг області а філіями ДП «Черкаський облавтодор». Також чиновник висловив пропозицію розглянути можливість виділення з резервних фондів коштів для розчистки автомобільних доріг.

Досить показова ситуація відбулася після звіту чиновника, коли голова ОДА Юрій Ткаченко запросив по селекторному зв’язку зв’язати його з керівництвом Чорнобаїського району. Керівник області поцікавився, чому погано прибираються дороги?

Проте голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда зазначив, що пальне закуплене і насправді все гаразд. А у випадку надзвичайної ситуації кошти на пальне також будуть виділені з резервного фонду.

– Подивіться у вікно. Яка ще ситуація вам необхідна? – здивувався перший заступник голови ОДА Віталій Коваль.

Присутній представник облавтодору зазначив, що наявність «десь в керівництва РДА палива не допомагає ситуації». Мовляв, облавтодору потрібна «реальна допомога»…

– Там, де є пальне, там немає проблем, – зазначив голова ОДА Юрій Ткаченко.

Та не лише до керівників районів, в яких на папері пальне є, а в дійсності – невідомо – були питання. Так, голова облради Олександр Вельбівець звернувся з претензією і до представника облавтодору, показавши йому розрахунки філій облавтодору.

– Філіями облавтодору повинна виконуватись робота по прибиранню снігу, а районна влада має відшкодовувати вартість палива. То виникає питання щодо наявності техніки з розрахунку на один кілометр згідно встановленого вами регламенту. Ось в мене в руках регламент однієї вашої служби, що обслуговує кілька районів. Тут є кілометраж, години, але жодного разу цей регламент не був дотриманий! І жодної умови тут про літри пального немає! А на яких же умовах приймати рішення про виділення вам коштів з резервного фонду? – здивувався Олександр Вельбівець.

Під кінець дискусій голова ОДА звернувся до керівників районів з проханням до кінця дня надати йому інформацію по забезпеченості палива в районах для снігоприбиральної техніки та поцікавився, чи достатньо в облавтодорі суміші для прибирання снігу. Щодо цього аспекту, все виявилося гаразд.

- Якщо йде сніг, то ви повинні розпочинати роботу не вранці, а вночі, - підсумував голова ОДА.

Ось як чистять сніг за кордоном....

Ось як чистять сніг за кордоном....

реклама

Коментарі  

 
+3 #10 12345 19.01.2016 14:40
Цитую non name:
Я б також автодору ніяких икоштів не давав


А Ви думаєте чому такий стан проїзду? Бо через затримки зарплат люди позвільнялися, немає кого посадити ні на трактор, ні на грейдер! Без грошей також жодна АЗС не заправить жодну одиницю техніки! Якщо вельмишановний non name готовий працювати за 2 тис.грн/міс. з затримкою з/п на 3-4 місяці (точніше, за словами того ж non name - безкоштовно з оплатою ПММ, протиожеледних матеріалів та ремонту техніки з власної кишені!!!) - можу посприяти у працевлаштуванн і механізатором чи дорожнім робочим в один з райавтодорів області.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #9 Сидоров. 19.01.2016 09:54
Таке враження, що негода показала достовірне лице влади, яка просто неспроможна хоть щось зробити. А слова можновладців типу зазначив. дав вказівку, було виділено , але не знати де ділось і т.д. , причому із року в рік, свідчить про неспроможність чиновників вирішувати нагальні проблеми.Я ж , навроді, не видумую цю ситуацію.Вона повторюється із року в рік з невеликими варіаціями. Це не додає довіри до влади. :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #8 Реаліст Комаров 19.01.2016 09:23
Так ви ж грудень пролялякали під демагогічні прогнози доморощених синоптиків. І думали мабуть. що після грудня наступить зразу травень. От і отримайте те,що вам вішали на вуха....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #7 Свій 18.01.2016 23:23
Обдиччя влади! Яка там в ... Европа. Типові крадії та запроданці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 иван 18.01.2016 21:05
а хрен знает в какие укрепрайоны миллионы закопать бабки были а квартиры для АТОвцев по ценам вдвое выше тоже нашлись.Так зачем тогда эти цирки с антикоррупцией может проще всех по фонарям развесить один раз да замки перешерстить на днепровских берегах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #5 * 18.01.2016 19:16
"ШАНОВНІ", я про це знав ще з першим снігом! Гроші "подеребанили" ще до Нового Року. Ще морозів не було! Чиновники зарані забили на всіх!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #4 татарин 18.01.2016 18:14
Со своих служебных машин слейте.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #3 Семен 18.01.2016 17:46
То продайте що накрали
і купить паливо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #2 Язон 18.01.2016 17:43
Если ВСЕ районы области оказались не готовы к снегопадам - КТО в ОГА должен был эту подготовку контролировать? КОГО и КАК наказали? По топливу. Нет денег - берите кредиты. Нет топлива - завозите. Объявляйте в области ЧП, изымайте излишки топлива у собак на сене - но ДЕЛАЙТЕ ДЕЛО. На то и даны вам народом властные полномочия!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #1 non name 18.01.2016 17:31
Треба, щою Панченко, Настенко, Якубов - менше откатів брав, то більше в облавтодора коштів буде!!! А то прийшла орда і вперед план по откатам в Київ, Батищеву і Кузнецову виконувать... Я б також автодору ніяких икоштів не давав... Бо там як в"бездонному колодязі"....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100