25 травня українська режисерка Ірина Цілик у своєму Facebook розповіла, що її чоловік, письменник Артем Чех, отримав контузію в боях за Бахмут.

За її словами, Чех вийшов з бійцями з Бахмута, де провів останні "п'ять діб під безкінечним вогнем, майже без води, без їжі", але отримав там контузію, пише suspilne.media

"Я не можу повірити, що це мій чоловік. Це якась інша людина з іншими очима. Контужений, але живий. Лише один осколок застряг в його рюкзаку в пачці сигарет", – розповіла режисерка.

da782d791835e81e

Вона додала, що Чеху з побратимами вдалось вийти з "певної пастки" завдяки сильній зливі. Це ж підтвердив і сам письменник у своїх сторіз: "Найстрашніші п'ять днів у житті позаду. Не вірив, що вийдемо. Вийшли".

Артем Чех — український письменник родом з Черкас. Окремі твори були перекладені німецькою, англійською, польською, чеською, російською мовами. Серед головних складових його творів: сюрреалізм, гротеск, філософія, літературні експерименти та автобіографічність.

Найвідоміші книжки: "Хто ти такий?" (за яку письменник отримав премію "Книга року BBC-2021"), "На великій землі", "Точка нуль".

Служив у Збройних силах України з травня 2015 року по липень 2016 року. Від початку повномасштабного вторгнення знову приєднався до лав захисників.

У червня 2022 року його колонку "Я – український солдат, і я прийняв те, що можу померти"опублікували у The New York Times.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100