реклама

реклама

Апеляційний суд Черкаської області на судовому засіданні 8 липня постановив не змінювати голові обласної організації «Національний корпус» Дмитру Кухарчуку міру покарання з особистого зобов’язання на домашній арешт. Таким чином суддя залишив апеляційну скаргу прокурора без задоволення, а кандидат в народні депутати по округу №194, яким є Дмитро Кухарчук, не втратив можливість і далі проводити передвиборчу агітацію.

IMG_20190708_145218

Нагадаємо, після подій у Черкасах 9 березня Дмитро Кухарчук три місяці пробув під домашнім арештом. Ще місяць – під особистим зобов’язанням. Як відомо, 9 березня, представники Нацкорпусу влаштували в центрі Києва акцію та прийшли на Банкову під Адміністрацію Президента з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі". Потім поїхали до Черкас, де з робочою поїздкою перебував глава держави. Там відбулися масові заворушення, внаслідок яких постраждали 22 правоохоронці.

За цей час, як визнали на апеляційному суді і слідчий і прокурор, підозрюваний Дмитро Кухарчук закону не порушував, нарікань до нього з боку слідчого не було. Кухарчук зустрічався зі слідчим на вимогу останнього, нікуди не ховався і не порушував дисципліни. При цьому він стверджує, що був затриманий незаконно, бо ніяких протизаконних дій не чинив і нікому з поліціянтів шкоди не завдавав. Відповідних доказів на сьогодні немає і в слідства. Проте прокурор все таки наполягав на зміні запобіжного заходу на домашній арешт, бо, мовляв, Дмитро Кухарчук може становити загрозу.

Слідчий кладе на стіл перед суддею томи написаної справи по Дмитру Кухарчуку

Слідчий кладе на стіл перед суддею томи написаної справи по Дмитру Кухарчуку

«Може й немає підстав для цілодобового домашнього арешту, але й підстав відміняти його в попереднього судді не було», – таке пояснення було в прокурора.

Вислухавши всі сторони, судді прийняли рішення, яким таки вирішили не змінювати Дмитру міру запобіжного заходу. Сам Дмитро Кухарчук так пояснює бажання прокуратури змінити йому міру запобіжного заходу:

– Три місяці я був позбавлений можливості спілкування через те, що посмів задати тодішньому президенту запитання, чому розкрадали нашу оборонну галузь? Тепер я став кандидатом в нардепи і є, як показує соціологія, одним з найрейтинговіших кандидатів. Проте деякі інші кандидати, що є співзасновниками фірм разом з люстрованими прокурорами, намагаються прийти до влади по цьому ж 194 окрузі і намагаються якось заблокувати мою роботу щодо агітації та співпраці з виборцями, – зазначив Дмитро Кухарчук.

Люди, що прийшли в суд на підтримку Дмитра Кухарчука

Люди, що прийшли в суд на підтримку Дмитра Кухарчука

До слова, за інформацією Дмитра Кухарчука на нього також готували «справу за те, що він з активістами їздив відстоювати позицію громади у питанні забудови територій».

– Як я нещодавно дізнався, мені хочуть інкримінувати нанесення легких тілесних ушкоджень, хоч я нікому їх не наносив. Щоб ви розуміли, пройшло близько трьох років після події. При цьому термін давності якраз спливає через три роки, – дивується Дмитро Кухарчук. – Я з’ясовував, в чім річ і вважаю, що прокуратура просто намагається мститися мені за ті випадки, коли я влаштовував мітинги з активістами під прокуратурою, які стосувалися ганебної поведінки деяких прокурорів. Вважаю це застосуванням проти мене адміністративного ресурсу.

IMG_20190709_110809

Нині Дмитро Кухарчук також готовий до відкритого діалогу з найрейтинговішими кандидатами в окрузі.

– Я хочу запросити в стилі президента Зеленського кандидата його політсили Любов Шпак 19 липня о 19-00 в Долину троянд перед громадою міста Черкаси, перед журналістами. Що завгодно. Даю їй 24 години. Сподіваюся відповідь буде позитивна, – зазначив Дмитро Кухарчук.

*передвиборна агітація

реклама

Коментарі  

 
+13 #6 Читач 10.07.2019 17:59
Хто його фінансує? По плакатах навіть Тимошенко перещеголяв. Такі не бідні націоналісти, а діду у Чигиринському районі (з яким селфився) так і не спромоглися стареньку хатинку купити :cry: :-x Мабуть так буде і з Україною, буде гола і боса :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #5 Світлана 10.07.2019 14:00
Вызывает брезгливость и желание помыть руки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #4 Арнаут 10.07.2019 13:01
Дмитрий, зачем тебе эта Верховная Рада?
Иди в Черкасский горсовет!
Здесь поинтересней будет, да и толку от тебя больше будет здесь!
Кто-то обещал людей "Торпеды" из городской власти убрать!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #3 Кузя 10.07.2019 12:54
А чи не за гроші Вови Олійника воно так розкувікалося? Олійник вже на чемоданах сидить,скоро прибуде... Самому рипаться рано, а ряжені псевдопатріоти згодяться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+30 #2 . 10.07.2019 12:15
Та він вже сидіти повинен.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #1 ветеран 10.07.2019 11:50
Шанс попасть в Раду около нуля,но потренировать и поопускать прокуроров очень надо,за это тебе уважуха.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100