реклама

реклама

ЦВК затвердило зразки бюлетенів на довиборах народних депутатів, які відбудуться 31 жовтня. Кандидатам присвоїли порядкові номери. Так ЦВК вирішила боротися з клонами на виборах нардепів, які відбудуться 31 жовтня на Херсонщині та Черкащині (184-й та 197-й округи).

Бюлетень

Про це інформує Рух ЧЕСНО.

Кандидати у народні депутати матимуть постійні порядкові номери у виборчому бюлетені. Зміна форми бюлетеню й введення нумерації необхідні, щоб справжні кандидати могли прокомунікувати свій номер для виборців. Відповідне рішення у ЦВК підтримали майже одноголосно 6 жовтня.

Колір бюлетенів буде світло-фіолетовий.

«Технологія клонів суттєво спотворює волевиявлення громадян і може впливати на результати виборів. Так, під час президентських виборів Юрій Тимошенко забрав у Юлії Тимошенко 117 тисяч голосів. Два антирекорди Рух ЧЕСНО зафіксував на парламентських виборах у 2019 році. Один з клонів забрав у кандидата понад 7% голосів, а інший — майже 5,5 тис. Це дуже суттєві цифри. Як показав досвід виборів на Франківщині, на вагу може бути кожен голос», — каже лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

На Черкащині в 197-му окрузі аж у двох кандидатів були клони. 29 вересня зареєстрували першого клона для кандидата «Слуги народу» Віталія Войцехівського. Він — Золотоніський міський голова. А клон — повний тезка, який змінив своє ім'я та прізвище за шість днів до реєстрації кандидатом. 6 жовтня суд скасував зміну імені цього кандидата. Тому в бюлетені «клон» більше не становить загрози для представника «Слуги народу».

Найбільше не пощастило кандидату Владиславу Голубу. Один з двох клонів — його повний тезка. І всі три Голуби — самовисуванці, тобто виборець не зможе ідентифікувати кандидата навіть за партією і має звертати увагу на порядковий номер і дату народження.

197-1

197-2 

197-3 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ЦВК завершила процес реєстрації кандидатів у нардепи: Ще двох Голубів, а ще одному Войцехівському відмовили.

Вісім активних кандидатів, пряма комунікація та подарунки виборцям. Ситуація в ОВО № 197 протягом першого місяця виборів.

У 197-му окрузі одного з Войцехівських офіційно перейменували на Шевченка.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Злой 08.10.2021 22:26
Список бесполезных для Украины лиц. Ну, пропихнут они своего Войцехивського и что?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Стас 08.10.2021 18:48
Покажіть краще,як будуть виглядати платіжки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100