plosha1 Влада обгороджує Соборну площу Черкас. Її планують реконструювати, створивши в центрі міста два фонтанчики. Роботу влада має намір завершити до Дня Незалежності. Але головний архітектор міста сумнівається, що це вдасться. У свою чергу, керівники черкаської об’єднаної опозиції сумніваються, що влада раптово затіяла реконструкцію площі лише заради самої реконструкції. На думку опозиціонерів, таким чином їм хочуть перешкодити провести опозиційний майдан, який запланований на 24 травня

 Одарич: «У нас стільки опозиції, що наявність цієї площі ні на що не впливає»

"...хто там підігнав техніку – це треба питати в обласній раді..."

"...хто там підігнав техніку – це треба питати в обласній раді..."

– Є бажання обласної ради провести на Соборній площі благоустрій. Вже є ескізний проект. Ведеться робота з розробки робочого проекту. Передбачається облаштувати місце з фонтанами, освітленням, новими лавочками, – повідомив сьогодні на прес-конференції міський голова Сергій Одарич.

У той же час міський голова зазначив, що йому важко щось коментувати з приводу присутності техніки на Соборній площі, бо реалізацією проекту і замовником робіт виступає Черкаська обласна рада.

– Функції міста – в участі головного архітектора в розробці проекту, в архітектурній раді. А хто там підігнав техніку – це треба питати в обласній раді. На сьогоднішній день роботи там не проводяться і дозволу відповідного ще не надано, – зазначив Сергій Одарич.

Коли журналісти повідомили меру, що на площі техніка таки працює, він пообіцяв поїхати і подивитися.

plosha2

Нагадаємо, що не так давно в Черкасах точилися дискусії між чиновниками міста й області кому слід опікуватися Соборною площею. Нині, як повідомив мер, площа ще міська, але готуються документи для передачі площі в обласну власність. Сергій Одарич також зазначив, що він не пов’язує початок робіт з реконструкції площі з анонсованими опозицією мітингами.

– На мою думку, у нас стільки опозиції, що наявність цієї площі ні на що не впливає. Наша опозиція може зібратися на будь-якій площі міста і вона там поміститься. Щодо проведення якихось заходів на цій площі, то у нас було три заявки на проведення заходів різними політичними силами. Ми зверталися до суду, щоб відмовити всім. Я не думаю, що нам треба йти за прикладом Львова і створювати якісь конфліктні ситуації.

Упир: «Обгороджувати площу – ще не значить там працювати»

Головний архітектор Черкас Микола Упир продемонстрував сьогодні самі перші ескізні розробки, працюючи над якими архітектор намагався привести вигляд площі до сучасного стану.

Головний архітектор: Проект ще не розроблений

Головний архітектор: Проект ще не розроблений

– Сходинки обабіч площі пропонуємо перенести в центр, використовуючи ту саму гранітну продукцію без додаткових матеріалів. Лави по периметру слід реанімувати або реставрувати. Щоб було комфортно, пропонуємо розмістити по боках площі два не грандіозні, а декоративні фонтанчики. Вони б зробили площу людянішою, ліричнішою. А в зимовий період на місці фонтанчиків навіть можна було б встановлювати ялиночки. По обидва боки площі ззовні також можуть бути парковки, – розповів Микола Упир.

При цьому він наголосив, що на сьогодні ще робочі креслення не закінчені.

– Наскільки мені відомо, на реконструкцію залучатимуться в основному спонсорські кошти, а також залучені кошти обласного бюджету. Якщо в міському бюджеті знайдуться кошти зі статті витрат на благоустрій території, то вони також будуть направлені на благоустрій, – зазначив головний архітектор міста.

Загальну суму проекту Микола Упир назвати не зміг, бо «проект ще не розроблений». Сказав лише, що роботи коштуватимуть «багато». Разом з тим, архітектор теж чітко не знав, для чого техніка вже прибула на площу.

– Обгороджувати площу – ще не значить там працювати. Гіпотетично, техніка на площі може знімати верхній гранітний шар площі. Ці ж роботи проекту не потребують. Старе гранітне покриття повинно піти поки що на склад. А куди потім? Площі біля Річкового вокзалу робити треба? Треба! У всякому випадку ця гранітна плитка піде не на завод залізобетонних виробів і не на дроблення під щебінь. Вона буде використана для упорядження, – пояснив Микола Упир.

Даценко: «Влада хоче, щоб на акцію опозиції прийшло якомога менше людей»

«Влада сьогодні відкрила фронт проти дій об’єднаної опозиції», – вважає голова Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. Про це він зазначив сьогодні на прес-конференції. За словами пана Леоніда, якщо ще півроку тому різні політичні сили, які стоять в опозиції проводили акції і робили різні заяви, то влада досить мляво реагувала на це. Досить масованого й сильного наступу проти окремих опозиційних партій та громадських організацій не було.

"Ми пропонуємо назвати ці фонтани "пісающими Сєрьожами"

"Ми пропонуємо назвати ці фонтани "пісающими Сєрьожами"

– Після двох місяців нашої спільної діяльності в форматі об’єднаної опозиції влада з переляку робить кроки, щоб розколоти опозицію, протидіяти нашим акціям… У п’ятницю без трьох хвилин на четверту увечері був дзвінок. Юнацьким голосом хтось повідомив, що нас запрошують на четверту годину на судове засідання. Він повідомив, що міськвиконком подавав до суду і таке інше. Я був здивований, оскільки навіть якби я захотів добігти до суду на засідання, то навряд чи би встиг. А пояснення було таке: мовляв, разом з нами на 24 травня на проведення мітингу подала заяву Партія регіонів. Це смішно, оскільки наша заява була першою…Потім відбулося блокування площі і так звана реконструкція. Але ж немає навіть остаточного рішення чия це площa: чи міська, чи обласна. Немає затвердженого кошторису. Але там вже стоїть техніка. І там, мовляв будуть фонтани. То ми пропонуємо назвати ці фонтани «пісающими Сєрьожами»… На сьогодні ніякої заборони суду на проведення акції не було. Тобто влада просто хоче, щоб на акцію прийшло якомога менше людей. Якщо там дійсно заблокували місце, то ми подамо заявку на те, щоб проводити акцію не на Соборній площі, а на Театральній. Адже акція має відбутися, – наголосив Леонід Даценко.

реклама

Коментарі  

 
+10 #17 черкащанин 24.05.2011 22:36
Добре що дударик не пропонує брать лопати, доречі у мене склалося враження що злий тут саме дударик, дударик подуди мені в дудку:)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #16 Мирослав 24.05.2011 20:30
Тулуб перетворює Черкащину на другий Харцизськ, де він зробив кар`еру першого секретаря мыському КПРС. :-) :lol: Людина звикла всіх нагинати і забезпечувати на виборах 110% за "своїх". Місцеві вибори на Черкащині були повністю сфальшовані, особливо по селах, зараз для регіонів головне - закрити рота черкащанам.. Дивують місцеві підлабузники, які навипередки повзають перед донецькими на колінах. Полетите разом з Тулубом в тар-тарари.. :P :P Дуже швидко. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-18 #15 Дударик 24.05.2011 18:06
Фаготе, а чому Ви такий злий? А які ж це незалежні, чи й залежні, ЗМІ закрила нова влада на Черкащині? Та й площу вони з собою в Донецьк не заберуть... Ваші коментарі - це писк голодного злого собаки, який раніше хльобав з гарної миски, а нині, напевно із-за політичних моментів, залишився на голодному пайку. Йдіть працювати на "Богдан"! але ж ні, не підете, бо тут працювати не лише на клавіатурі треба...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Одаричу 24.05.2011 18:00
Прошу навести порядок и отремонтировать пешеходный спуск (узвиз) от готеля Россава к Мытнице (Не со стороны шашлычной Баку, а справа от готеля)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #13 Fagot 24.05.2011 16:02
Такої окупації Черкащина не бачила з часів монголо-татарського іга. Донецьке кримінальне угрупування забирає наші площі, руйнує місцевий бізнес, знищує незалежні засоби масової інформації. Подивіться на синій паркан, який вони вигородили в центрі міста! Всі, хто а партії ригионів - продажні шкури і халдеї. НЕ ВІТАЙТЕСЬ І НЕ ПОДАВАЙТЕ РУКИ ЦИМ ....!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #12 Sirko 24.05.2011 15:29
Та ні, народ! То Тулуб і компанія відкопують старе бомбосховище, яке якраз під Соборною площею пролягає! Думають, що воно їм знадобиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #11 Олег 24.05.2011 14:22
Интересно, простой смертный может начать, что то строить без проекта.
И ничего, что через неделю День города будет отмечаться и к этой дате перекрыли весь центр своими заборчиками. Партии власти площадь крайне необходима, они то в футбол на нём зимой гоняют, то строительство устраивают.Эх почему мы не в Греции,
иначе уже бы давно началась бы реконструкция власти а не площади. Украинец существо терпеливое. Одно не может не радовать, чем сильней нагнут, тем сильней ответная реакция будет. :lol: Продолжаем в том же духе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #10 Юстас Алексу 24.05.2011 13:45
Цитую Alex:
"Анонсований опозицією мітинг призвів до раптової реконструкції центральної площі Черкас..." - да не льстите себе так.

Да не язвите ты так! Нет, "ремонт" затеяли исключительно с целью того, чтобы нозям твоим холосо сделать! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #9 НеПР 24.05.2011 13:42
Цитую Alex:
"Анонсований опозицією мітинг призвів до раптової реконструкції центральної площі Черкас..." - да не льстите себе так.

Акції ще не було, а перший результат вже є - все місто насміхається над перелякано-поспішним обгороджуванням Майдану. Кажуть, ОДА за ним тихцем викопає посаджену опозиціонерами картоплю? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 Местный 24.05.2011 13:31
Думаю что в очередной раз опять Одарыча подставили, причем те же люди(депутаты) которые столкнули лбами Одарыча с предпрениматиля ми на центральном рынке.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100