реклама

реклама

Нові умови, у яких опинилася Україна після повномасштабного вторгнення, потребують нових підходів до політики підтримки ветеранів.  Так, до повномасштабного вторгнення ми мали понад 493 тисячі учасників бойових дій, за попередніми прогнозами, після нашої перемоги, ця цифра може сягнути близько трьох мільйонів осіб. Всім їм необхідна всебічна підтримка, в першу чергу – медична реабілітація.

Screenshot_20221127-163845_Facebook

Перші кроки у цьому напрямку вже сьогодні роблять на Черкащині.  11 листопада народний депутат Віталій Войцехівський зініціював зустріч між американськими партнерами, Черкаським протезно-ортопедичним цехом та представниками Золотоніської міської ради. З візитом завітали Голова Правління Shepherd’s Foundation Марті Вейд, Генеральний Директор LimbFit Foundation Метью Колі і засновник LimbFit Foundation Ґреґорі Екбом зі Сполучених Штатів Америки, які прибули в Україну спільно з Віталієм Собком, Генерального Директора Фундація Шепердз Україна/ ГО «Табір Максимум», щоб обговорити можливості відкриття сучасного центру протезування в центральній Україні.

— На меті - передовий обмін досвідом у царині протезування. Іноземці сьогодні готові ділитися напрацьованими технологіями, запрошувати наших спеціалістів на навчання у США, фінансувати розвиток галузі в цілому. Разом напрацювали шляхи співпраці та визначили покроковий алгоритм дій. Наразі спільно прагнемо допомогти людям відновити свободу руху та надавати можливість жити на повну, - прокоментував зустріч Віталій Войцехівський.

IMG_20220504_145752_609

За словами Марті Вейд, цього року  святкуємо 30-річчя співпраці між Сполученими Штатами Америки Shepherd’s Foundation та партнерами в Україні. І хоч війна порушила святкові плани, ми святкуємо піднімаючи підтримку України на зовсім новий рівень. Цей візит був символічним, Марті Вейд в першу чергу хотів продемонструвати підтримку всіх іноземних партнерів, підтвердити їх бажання продовжувати допомагати Україні в цей найважчий час і скільки того буде потрібно.

Організація LimbFit була створена три роки тому після того, як син Ґреґа Екбома втратив дві кінцівки. У чоловіка виникло бажання розвивати напрямок допомоги з протезуванням в країнах, які вражені війною. Саме тому він вирішив спільно з Shepherd’s Foundation спробувати допомогти цивільним та військовим в Україні, які втратили кінцівки.

FB_IMG_1669559814282

Іноземні партнери ознайомилися із загальною потребою в країні, дізналися про ситуацію з протезуванням, доступністю якісних протезів, а також спеціалістів для здійснення протезування та реабілітації. Під час візиту відвідали клініки, які лікують і військових, і цивільних у Львові, Києві, Черкасах, Золотоноші, зустрілися з представниками Міністерства охорони здоров’я, відвідали державні центри протезування та кращі приватні клініки, які спеціалізуються в цьому напрямку.

— Це некомерційний проєкт, який ставить за мету допомогти українцям якісними протезами та програмами реабілітації. Потреба дійсно велика. Наразі більше 5 тисяч військових і більше 3,5 тисяч цивільних потребують протезування. Але, на жаль, нині уся система в Україні в рік може виготовити лише 2 тисячі механічних пристроїв. Тому, основне завдання нового центру пришвидшити процес отримання якісних протезів населенням, - наголошує народний депутат Віталій Войцехівський. Однак міжнародні партнери активно працюють, щоб залучити висококласних хірургів, які допоможуть з лицевою хірургією, з травмами обличчя. Це одна з актуальних потреб. Тому можна лише порадіти такій міжнародній співпраці в цей час, приємно розуміти, що невдовзі в центральній Україні запрацює сучасний центр протезування.

Матеріал надано пресслужбою депутата

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100