реклама

реклама

«Хто ти такий» — це класичний роман виховання. Історія дружби тривалістю у 10 років між простим хлопчиком з провінції Тимофієм та ветераном війни в Афганістані Феліксом.

Freel-Давній-Друг-(cover)

Автор інструменталу в пісні — український саундпродюсер Стас Чорний, відомий по співпраці з Alyona Alyona, Jamala, Open Kids, LAUD, Океан Ельзи, Kalush та ін.

«Ми з Артемом дружимо уже 16 років, і я сотні разів бував у тій самій квартирі, де розгортаються події книжки.

Ми зустрілися на студії, Стас Чорний почав награвати на синтезаторі мелодію, а я просто заплющив очі, уявив, як заходжу в цю квартиру, відчув її атмосферу, ніби перенісся у часі і вже за кілька годин трек був майже готовий. Магічний момент!», — розповідає Фріл.

Після прочитання книжки пісня розкриється глибше, адже в тексті треку є багато прихованих відсилок до твору Чеха. На книжці, яку видає Meridian Czernowitz, надруковано QR-код з посиланням на пісню.

За мотивами роману «Хто ти такий» українська режисерка Ірина Цілик зняла свій дебютний повнометражний ігровий фільм «Я і Фелікс», де роль головного героя Фелікса грає український письменник і музикант Юрій Іздрик, а Тимофія у дитинстві — син Ірини й Артема — Андрій.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100