реклама

реклама

Рогалики за маминим рецептом – одна з найулюбленіших страв у родині ведучої новин «Сьогодні» на каналі «Україна». Для своїх підписників у соцмережах Юлія Галушка відкрила секрет приготування солодощів, які тепер готує з маленькою донькою.

Yuiya Halushka

Інгредієнти для тіста:

Тепле молоко – 1 склянка

Живі дріжджі – 25 г

Маргарин – 250 г

Борошно – 500 г

Сіль – дрібка

Ваніль – за смаком

Інгредієнти для начинки:

Яблучний джем – 150 г

Крохмаль або борошно – дрібка

Rohalyki

Спосіб приготування:

В 1 склянці теплого молока розвести 25 г живих дріжджів (у випадку сухих - орієнтуйтесь на інструкцію на упаковці і кількість борошна - на стакан молока іде приблизно 500 г) і зачекати, поки трохи підійде. Додати 250 г маргарину (не розтоплювати, а відразу класти у тісто), дрібку солі, ваніль та борошно. Вимісити тісто, щоб відставало від рук. У тісто цукор не кладемо - досить солодкого джему всередині.

Тісто поділити на 3 частини, з кожної сформувати кульку. Кульку розкатати у тоненький круглий млинець. Далі млинець поділити на трикутники, точно як при розрізанні піци: спершу на дві частини, потім на чотири, потім розрізати кожну четвертинку. У нас із кожної кульки вийшло по 12 трикутничків.

На широку частину трикутничка за пару сантиметрів від краю покласти начинку - вона має бути густа і не витікати (я зверху притрушую джем крапелькою крохмалю або борошна - щоб точно не витекло). Накрити вільним широким краєм начинку, міцно заліпити бокові сторони конвертика і закрутити у рогалик. Верхню частину (протилежну хвостику) обмокнути у цукор, покласти хвостиком на деко і залишити на 10 хвилин підійти. Розташовувати рогалики не впритул одне до одного - у духовці вони будуть рости і їм знадобиться місце.

Випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів.

«За цим рецептом легко готувати навіть разом з дитиною. Моя 4-річна Міра з захватом допомагала закручувати, як сама називає, «маленькі круасани». У нас на кухні було 3 хазяйки, тому всі вийшли різної форми і розміру, але на смаку це ніяк не відбилося. Тож, обов’язково спробуйте!» – зазначила Юлія Галушка.

Пресслужба телеканалу "Україна"

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Жах 11.02.2022 11:48
Така крута, а пече на маргарині)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 Правда 08.02.2022 20:45
Ахахаха прикол, я її знаю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #1 Мамин рецепт 08.02.2022 19:16
Мама рогалики тату виставляла, а тепер і доця своєму каханому.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100