Канівська ГАЕС. Її почали будувати 30 років тому. Та так і не добудували. А зараз нарешті держава хоче це зробити. Чиновники стверджують, що вона дуже необхідна Україні. Активісти протестують, бо переконані: Канівська ГАЕС знищить унікальний природний ландшафт та може отруїти мільйони українців.

1479043798_kan

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак виступає за доопрацювання ухваленої Урядом Програми розвитку гідроенергетики України до 2026 року.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Тиждень», інформують Новини Черкас.

За його словами, ринок вітчизняної енергетики має розвиватися, але без шкоди для навколишнього природного середовища.

«Мінприроди так чи інакше дотичне до цього процесу. Скажімо, Кабмін схвалив програму розвитку гідроенергетики, і вона вже викликала неоднозначну реакцію. Цю програму ухвалили, попри відсутність підтримки з боку Мінприроди. На засіданні уряду я вказував на необхідність доопрацювання й глибшого обговорення кожного пункту. Це не врахували, і за рішення я не голосував», - розповів Остап Семерак.

Він зазначив, що питання розвитку гідроенергетики в Україні також було винесено на обговорення  Громадської ради при Мінприроди.

«Ми обговорювали вплив будівництва Канівської ГЕС на довкілля й вирішили на другому етапі обговорення максимально залучити до цього фахівців. Я проти збільшення теплоенергетики як найбільшого забруднювача довкілля, а щодо акумуляційних проектів, то ми повинні глибше їх досліджувати за участю науковців та екологічного співтовариства», - резюмував Остап Семерак, зазначивши, що це стосується і можливого будівництва каскаду ГЕС на Дністрі.

Міністр повідомив, що кожен такий проект окремо проходитиме експертизу, дозвіл на будівництво вимагатиме екологічної оцінки, затвердженої Мінприроди.

«Ми здійснюватимемо максимально широке публічне громадське обговорення на основі наукових досліджень фахівців Академії наук і закордонних сертифікованих експертів. Я більш ніж переконаний, що будуть емоційні дискусії, але їх треба провести й прийняти зважене рішення, бо ідеальних рішень немає, особливо в питаннях використання природних ресурсів», - резюмував Міністр екології та природних ресурсів Україні.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #3 Бонифаций 27.02.2017 14:38
Пенсіонеру - розуму хватило затопити чорноземи і створити найбільше болото.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 О.ЧУПРИНА 27.02.2017 11:13
Без сумніву,рішення потрібно приймати зважено.Але є різні ваги і гирі.Є різні "зважувальники" і придумані ними критерії оцінки.На моє преконання Україна зможе прожити і без таких додаткових ризиків,які спричинить втручання в природні процеси.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Пенсіонер 27.02.2017 10:05
У 1954-му ніхто нікому нічого не доводив: запланували і затопили 212 сіл.за п'ять років були нові села і найбільше водосховище країни.і стало світло в оселях :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100