реклама

реклама

У вівторок о 9.30 відбудеться засідання виконкому Черкаської міськради, на якому розглядатиметься питання про підвищення вартості проїзду в міських автобусах до 5 гривень.

P4260168

Про це у «Фейсбуці» повідомив міський голова Анатолій Бондаренко. Він хотів би дізнатися думку черкащан з цього приводу.

Як показало обговорення, думка – не однозначна.

За словами заступника міського голови Юрія Ботнара, об’єктивних обрахунків вартості проїзду досі немає.

«Вони не об’єктивні. Там до трьох тисяч зарплатня і двісті перевезених пасажирів на день. Попередні виконкоми підвищували тариф за гарні очі чи пухкі конверти, а ми так не хочемо. От і шантажують», – написав Юрій Ботнар у коментарі до допису міського голови.

Голова обласної організації Національного корпусу Дмитро Кухарчук вважає, що підвищувати ціни на проїзд можна тільки після впровадження транспортної реформи.

«Зимою перевізникам чітко сказали: покращуйте якість обслуговування, – нагадує журналіст Олександр Рибалка. – Де воно, з якого дідька піднімать за проїзд? Вони нові автобуси відразу куплять, чи літати перестануть, чи колеса з дверима не одвалюватимуться, і пасажирів на ходу не губитимуть?»

Представник громадської ради «Черкасиелектротрансу» Валерій Мироненко – сумнівається. «Питання... Де зміни і які у приватників відбувалися за пів року??? Де обіцяні GPS, оголошення зупинок в автобусах? Де воно все? Так, деякі перевізники собі встановили системи сповіщення, але це так, для відводу очей, перевізник Авто ТЮЛ поставив сповіщення лише на декілька своїх автобусів, на інших тиша...» – зазначає громадський активіст.

Натомість працівниця міської ради, відома в Черкасах громадська діячка і депутат обласної ради чотирьох скликань Любов Майборода закликає з розумінням поставитися до проблем перевізників. «20% пасажирів маршруток - пільговики, за яких НІХТО не платить. Ціни ростуть, якщо не піднімати ціну - буде саботаж, що позначиться на якості перевезень», – написала Любов Володимирівна.

Журналістка Тетяна Мартинова зазначила, що нещодавно обговорювала з колегами з інших міст вартість проїзду у громадському транспорті. «Для порівняння: Чернігів маршрутка - 5 грн, тролейбус - 3 грн, Суми - 5 та 2,5 грн відповідно, Чернівці - 5 та 3 грн, Вінниця - 6 та 4 грн, Кропивницький - 5 та 2,5. Безперечно, питання підвищення вартості проїзду у Черкасах вже назріло, і чудово, що цікавитеся думкою городян. Єдина, і як на мене справедлива вимога - якість обслуговування! То пасажирка випала, то маршрутка в аварію попала, водій, кондуктор обхамили і так далі...» – зазначає пані Мартинова.

Інша журналістка Оксана Колісник також вважає, що вартість треба піднімати. «Але і запроваджувати ретельніший контроль за дотриманням перевізниками умов договорів. Договори треба викласти на сайт міської ради, щоб кожен пасажир мав доступ і можливість захистити свої права на якісне обслуговування», – переконана журналістка.

Нагадаємо, раніше адвокат Асоціації перевізників міста Черкас Валерій Макеєв повідомив «Прочерку», що починаючи з неділі, 11 листопада, в Черкасах висока ймовірність зупинки руху міських автобусів. За його словами, у перевізників для продовження роботи немає ані коштів, ані юридичних підстав - на сьогодні лише два міських маршрути працюють законно, на решту договори не укладено.

Черкаські перевізники ще торік домоглися початку регуляторної процедури щодо підвищення вартості проїзду в черкаських маршрутних автобусах до 5 гривень. Проте навіть після її завершення виконком міськради відмовився піднімати вартість проїзду. 27 лютого 2018 року в сильний мороз усі 8 приватних перевізників зняли свої автобуси з маршрутів, і кілька годин ситуацію в місті рятували тільки комунальні тролейбуси.

Після цього міськвиконком відмовляється розглядати регуляторний акт про вартість перевезень, наполягаючи на тому, що спочатку потрібно поліпшити якість обслуговування пасажирів. 9 липня перевізники повідомили, що з 14 липня припиняють перевозити пільгові категорії громадян, однак згодом від цієї ідеї відмовилися і навіть вибачилися перед пільговиками.

8 листопада, заступник міського голови Черкас Юрій Ботнар у своєму відеозверненні до черкасців поскаржився на черговий ультиматум з боку перевізників.

реклама

Коментарі  

 
0 #21 Свобода 12.11.2018 11:00
Тююю, якщо договори з перевізниками вже позакінчивались , то чого вони вже самі не підвищили проїзд? Хто хоче той їде, хто не хоче йде пішки!!! Таксі маршрутне)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #20 Роман 11.11.2018 19:46
«пільговики, за яких НІХТО не платить» - це особиста думка, чи доведений факт? Якщо факт - то це означає, що хтось із чиновників, депутатів та інших причетних повинен змінити зручне м'якеньке крісло на жорсткі і незручні нари, бо не виконує закон. І першою в цьому списку має бути "працівниця міської ради, відома в Черкасах громадська діячка і депутат обласної ради чотирьох скликань Любов Майборода", бо маючи факти порушення закону не повідомила відповідні органи, а чомусь "піариться" на цьому, щоб її прізвище, бува, не забули - мабуть, знову на вибори хоче йти. А якщо це особиста думка, то так і дописуйте. Виконуючи власні побажання, звертаю увагу на те, що вище мною написане - це моя особиста думка ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #19 Юрій 11.11.2018 17:18
А ніхто з тих популістів сволотовців-матьківщинівців не думав, що робити будуть люди, як діставатись роботи й повертатись додому?! Авжеж, їм в своїх Лєксусах комфортно, а іншим що?! Куди йдуть податки наші? На 400%-кові премії? Розумію, що ті горе-перевізники роблять все, що їм заманеться, але чому не роблять ту транспортну реформу? Де конкурс на перевезення? Ті ботнари тільки патякають пустопорожнє, а до справи руки не доходять? Чому цього року жодного тролейбуса не придбали? Всі грошики в тротуарну плитку вбехали? А всі конкурси "громадський бюджет" відсотків на 90 - спортивні майданчики шкіл! Це все, що потрібно місту?Яка радість!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #18 Юрій 11.11.2018 17:09
Цитую Петро Бампер:
2 раз така акція протесту!, порушення умов договору - зустрітись і розірвати договори за порушення, тролейбуси витягнуть навантаження, люди звикнуть до графіків, тоді можна і лізинг брати нові тролейбуси. І смердіти навколо небуде! Покупляли проїздні і катайтесь досхочу!

А що робити тим, де нема тролейбусних маршрутів? Ходити до найближчої зупинки 2-3 кілометри?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #17 Андрей 11.11.2018 16:30
Нечего расматривать ненужно никакого повышения не будет!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #16 Усьо ясно 11.11.2018 15:33
Завтра, в понедельник в городе буде *опа. А они соберутся, соберутся ли, может соберутся. Хотя их дети тоже ходят в садики, школы... правда не лексусах :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #15 Лікерогорілчаний 11.11.2018 15:26
А чому у вівторок? Маршрутки вже у неділю не ходять. Що у понеділок день похмілля? Чи у понеділок мер і його команда віддатуть свої лексуси та мерседеси людей безкоштовно розвозити по місту на роботу та з роботи?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #14 Тупік 11.11.2018 15:20
Свобода, заради популізму заводе місту у тупік. Я теж проти підвищеня ціни за проїзд, я взагалі за 2 гривні проїзд у маршрутці. Але треба щось для цього робити, а не сидіти і чекати виборів і голосів за Свободу, за її "не дам". А там хоть потоп. Ситуація тільки погіршується, тендери не проведені, договори не переукладені, транспортної громогласноогол ошнної реформи немає, нових тролейбусів немає. Є тільки цілодобовий футбольний матч, є заяви Тягнибока про Черкаську олімпійську мекку, є Юрко буцаючий по мячу, чистий стіл заступника мера і сяюче ліцо з заплатою бульше ніж 30 тищ. у місяць. Доречі зарплата за гроші громадян Черкасс, які зараз стоять на зупинках, а маршруток немає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #13 Гроші 11.11.2018 15:06
Цитую 1:
Цитую Дональд Трамп:
БОТНАР-ВЕЛИКИЙ ЭКОНОМИСТ,ТО,ЧТ О ГОРОЖАНЕ ОСТАЛИСЬ БЕЗ МАРШРУТОК -ВИНА МЭРИИ.

Зато есть смотровая площадка в парке

За кошти, витрачені на парковий майданчик, можна було б придбати 50 нових тролейбусів і на 20 років вперед вирішити транспортне питання в Черкасах. Але ж майданчик у парку важливіше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #12 ченчик 11.11.2018 14:41
Чомусь непомітно пройшли підвищення у приміських автобусах, і притому не раз. І тут маршрутники безперечно виграють, бо порівняйте ціни на пальне і запчастини весною і тепер. Але треба було ще після першого страйку думати чим відповісти зарозумілим перевізникам. А тепер просто піар на теж проблемному тролейбусному парку, який до речі, теж планує скоро суттєво підвищити плату за проїзд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100