реклама

реклама

Хасидам, яких звинувачували у руйнуванні розп’яття в Умані, призначили покарання у виді двох років позбавлення волі. Водночас обох хасидів було звільнено від відбування покарання, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік шість місяців, який відраховувати з моменту проголошення вироку.

розп

Засуджені мають періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, а також не виїжджати за межі України без погодження.

Про це йдеться у вироку Уманського міськрайонного суду, повідомляє 18000.

Обидва засуджені є уродженцями Нью-Йорка, офіційно ніде не працевлаштовані, раніше не були засудженими за жоден злочин.

Встановлено, що 19 січня о 13:58 хасиди у нетверезому стані прибули до місця розташування православного хреста, на якому встановлена скульптура із зображенням розп’яття Ісуса Хреста, що розташований на скелі поряд зі ставком по вул. Визволителів в Умані. Один із хасидів почав смикати скульптуру, опісля до нього приєднався інший співучасник злочину.

Згодом хлопці пішли у невідомому напрямку уздовж берега. На місце злочину повернулися за 10 хвилин. Прибувши, вони продовжили смикати розп’яття, аж поки не відламали ноги. Кинувши цей елемент скульптури на землю, хасиди побігли з місця вчинення кримінального правопорушення.

Після затримання і арешту хлопці намагалися виїхати за межі України.

Під час судового засідання хасиди повністю визнали свою провину. Про те, що ця скульптура є релігійною, вони нібито не знали. За вчинене на судовому засіданні попросили вибачення і запевнили, що щиро каються.

Нагадаємо, розп’яття було встановлене влітку 2013 року поблизу від заводу «Мегометр», на місці, де колись була уманська фортеця. Проте, поблизу хреста – ставок, де на іудейське свято Рош-га-Шана моляться та здійснюють свої релігійні обряди хасиди. Хрест встановили як раз у напрямку молитви іудеїв. Це викликало їхнє незадоволення.

Уже за кілька тижнів після встановлення розп’яття, 13 серпня 2013 року, невідомі спаплюжили його, розписавши висловами на івриті. Після цього вандали ще кілька разів учиняли наругу над християнським символом. 31 грудня 2016 року гіпсову фігуру Ісуса Христа було зірвано і скинуто додолу. Як установила поліція, зловмисниками виявилися троє осіб, двоє з яких, рідні брати, – громадяни Ізраїлю. За один день, 16 вересня 2018 року, розп’яття паплюжили двічі, підпалюючи і обмазуючи глиною.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 ?! 24.03.2019 19:48
"Не виїжджати за межі України без погодження"(С)
ВИ ЗДУРІЛИ?! Та вклепать цим ублюдкам максимальний штраф - чи хоч тисяч по двісті з кожного - а потім якраз викинуть їх з України, проставивши довічну депортацію у паспортах!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100