На енергетичну конференцію «Впровадження «Угоди мерів» як шлях до енергетичної безпеки України», яка відбудеться у Черкасах 15-16 травня, приїде близько 120 учасників, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Серед них – гості з європейських країн, зокрема Німеччини, Боснії і Герцеговини, Нідерландів тощо, представники Світового банку. Також на конференції виступатиме Перший віце-прем’єр України Валерій Хорошковський. Він говоритиме про зміну клімату та енергетичну безпеку.

На переконання міського голови Черкас Сергія Одарича, конференція «Угода мерів» допоможе налагодити контакти зі світовими, міжнародними інституціями, отримати гранти чи кредити з низькими відсотками під впровадження енергоощадних проектів.

За його словами, Черкаси вже мають відповідний досвід залучення як бюджетних, так і кредитних ресурсів для втілення у життя енергозберігаючих проектів. Зокрема, другий рік поспіль в обласному центрі реалізується програма за кошти ЄБРР щодо модернізації системи теплопостачання. В одному із мікрорайонів міста встановлений котел, який працює на біопаливі, на кількох котельнях міста замінені котли на сучасні, які мають найвищий коефіцієнт корисної дії. До кінця року в Черкасах у понад 100 будинках встановлять індивідуальні теплові пункти, які дозволяють регулювати подачу тепла.

Довідка

«Угода мерів» – це ініціатива європейських міст, які об’єдналися задля спільної боротьби з глобальним потеплінням. Підписанти «Угоди мерів» беруть на себе добровільні зобов’язання зменшити на своїх територіях до 2020 року на 20% викиди СО2 (окис вуглецю).

Загалом це відкриває Черкасам можливості брати участь у подібних проектах, отримувати методологічну, технічну допомогу від Євросоюзу на розробку проектів енергозбереження. Нині до ініціативи «Угода мерів» долучилися близько 3700 міст світу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100