Учора депутатку Черкаської міської ради від Партії регіонів Ольгу Сисоєву призначили на посаду начальника новоствореного управління сім’ї, молоді та спорту департаменту освіти та гуманітарної політики МВК. Ольга Валеріївна розповіла «Прочерку» про плани на новій роботі, діяльність у філармонії та своє депутатство.


– Які завдання ставите перед собою на роботі в новому управлінні?

– Серед завдань управління – виконання програм, спрямованих на забезпечення соціального та правового захисту сім’ї, дітей і молоді, розвитку фізичної культури та спорту, рівних прав і можливостей для участі жінок і чоловіків у політичному, економічному та культурному житті, запобігання насильству в сім’ї. Крім того, це координація діяльності закладів, підпорядкованих департаменту освіти та гуманітарної політики. Будемо сприяти діяльності дитячих, спортивних, молодіжних й інших громадських організацій. Є над чим працювати…

– Ваша нова посада – у міськвиконкомі. Чи легко вам буде поєднувати цю діяльність із депутатством? Депутати впливають на виконавчий комітет, вам доведеться бути його частиною…

– Я не думаю, що буде якийсь дисбаланс. Депутати, що працюють у мерії, спілкуються з людьми, знають їхні проблеми. Напряму їх вирішити легше, ніж через п’ять осіб. У минулому ми з цим часто стикалися. Коли ти доходиш до стін виконавчої влади, депутат ти чи просто житель міста, стикаєшся з однаковими проблемами.

«Коли працювала у філармонії, зачіпало те, що говорили неправду»


– На скільки складною для вас була робота в філармонії?

– Для мене це дуже великий досвід у спілкуванні з людьми. Тим паче, що артисти – це емоційні люди. У них практично все будувалося на емоціях. Тому це був ще й великий досвід у галузі психології (посміхається).

Щодо бюджетної сфери, то я не бачила там якихось глобальних змін, адже бюджетний кодекс, як і законодавче поле, для закладів культури однакові на всіх рівнях: чи це буде міський будинок культури, чи обласний заклад. Хоча, звичайно, масштаби роботи – ширші. Завдань, які стояли переді мною, було значно більше. Однак я не сумую за цією роботою.

– На початку вашої роботи в філармонії були чутки, що значна частина колективу вас не сприйняла. Чи змінилася ця ситуація до кінця роботи? І чи складно було працювати «у ворожому колі»?

– Це вам краще у колективу філармонії запитати. Як на мене, то на будь-якій роботі завжди є прихильники і є антипати. Я не бачу в цьому чогось надзвичайного. Навіть не аналізувала, хто там був прихильником, а хто – навпаки.

– Тобто вас не дратувало, що певна частина колективу не сприймала?

– А як це може дратувати? У вас стоїть завдання – працювати. І вам потрібно працювати. Не думаю, що треба зважати на те, хто тебе любить, а хто – ні. Найважливіше – покращити роботу закладу, а не зважати на те, хто як до тебе ставиться.

– Коли ви влаштовувалися на роботу до філармонії, чи інформували вас про те, що ця робота буде тимчасовою без подальшого працевлаштування у статусі директора? На одній з прес-конференцій голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб заявив, що ваша кандидатура на посаду директора навіть не розглядалася комісією…

– Була пропозиція – я на неї погодилася. Мені хотілося взяти участь у такій роботі. Я була зорієнтована на те, щоб показати рівень своєї роботи і продемонструвати результат. Загалом у нашому житті будь-яка робота – тимчасова. Ви розвиваєтеся, у будь-якому разі вам доведеться йти кудись далі. Ви зараз працюєте журналістом і розумієте, що у перспективі хочете вже бути редактором. Тому коли йдеш кудись працювати, то головне – робити все по максимуму.

На будь-яку роботу, на яку я приходжу, намагаюся показати найвищий рівень знань і вмінь, які я протягом життя надбала. Тому говорити про те, знала я чи не знала, яка це робота, неактуально. Я прийшла працювати і працювала.


– Ваше призначення на посаду в. о. директора філармонії створило інформаційний бум. Кілька тижнів ваше ім’я обговорювалося у ЗМІ. Як ви до цього ставитеся?

– Від життя можна очікувати всього, тому здивована я не була. Зачіпало лише те, що говорили неправду. Було цілковите перекручування та спекулювання фактами. Деякі журналісти не спромоглися навіть перевірити інформацію, та ще й домальовували щось нове. А так, то я спокійно ставлюся до того, що в ЗМІ описують моє життя. Я – депутат міської ради, людина публічна. Для мене не новина, що про мою діяльність говорять люди. Я вважаю, що так і має бути.

Якщо журналісти говорили неправду, спростовувати її не намагалися?

– Коли це йде лавиною… Одне деревце не зупинить потік! Якщо людей цікавила правдива інформація, вони знали, де її знайти. Люди з мого оточення завжди знали правду.

– Пам’ятаю, відповідаючи на запитання журналістів ви казали, що у вас був «червоний телефон» від дзвінків. Скільки їх щодня надходило?

– Сказати скільки їх було, не можу. Це нереально було оцінити, але їх було дуже багато.

Не хотілося вимкнути телефон чи номер змінити?

– А працювати як із вимкненим телефоном (сміється)? Навіщо? Я з людьми люблю спілкуватися…

– Як рідні ставилися до публікацій в ЗМІ, зокрема, батьки?

– У мене батьки завжди ставляться до всієї моєї діяльності з розумінням.


«Я завжди маю пропозиції, як покращити наше місто»

– Нещодавно голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб святкував День народження, ви якось вітали його?

– Від імені депутатів Черкаської міської ради від фракції Партії регіонів привітав голова фракції Ігор Мельников. Я особисто не вітала.

– До речі, щодо міської організації. Чи можете ви вже сьогодні оцінити, хто краще справляється з поставленими завданнями голови фракції Партії регіонів у міськраді Ігор Мельников чи його попередник Сергій Отрешко?

– Я не можу цього порівнювати, тому що, по-перше, завдання їм ставлю не я. По-друге, я однаково ставлюся з повагою до обох особистостей. Вони – спеціалісти у своїй галузі. Я не можу їм давати якусь оцінку.

– А роботу нового виконавчого комітету як оцінюєте?

– Пройшло мало часу, щоб оцінити дієвість влади, тому що на етапі зміни керівництва відбувається процес адаптації. Однозначно, потрібно проаналізувати документацію, яку на сьогоднішній день не завжди можна знайти. Це нелегко. Результати чинної влади ми зможемо оцінити хоча б наприкінці року.

Можу сказати, що кожна нова людина старається робити щось краще, ніж її попередник. Вона розуміє, що її будуть порівнювати. Тому вважаю, що кожен, хто зараз прийшов до влади, знає, що треба робити щось краще. Щоб люди не подумали, що прихід у владу – це спосіб заробити гроші.

Як депутатка, маєте якісь пропозиції, як покращити життя міста?

– Я завжди щось пропоную! І коли на посаді був колишній мер.

То коли краще прислухалися? За часів керівництва Сергія Одарича чи зараз?

– На те ми й депутати, щоб до наших пропозицій дослуховувалися. Я не хочу з кимсь конфліктувати чи порівнювати. Моє завдання – співпрацювати з людьми. А журналісти зараз намагаються ввести дисбаланс, створити конфлікти. Я не хочу лишати вас коштів, але виражатися різко щодо когось не буду, адже маю повагу до роботи людей.

Утім, можу запевнити: завжди маю пропозиції, як покращити наше місто, тим паче, я працюю у сфері молоді, сама молода. Є питання щодо цього. Я намагаюся завжди пропонувати якісь цікаві для молоді речі. Зокрема, це розважальні заходи, момент з працевлаштуванням, житлом. Це все – актуальні питання, які протягом років намагаються вирішити, але в загальній системі вони, на жаль, продовжують «тонути».

Чим для вас є депутатська діяльність? Чи не розчаровані ви нею?

– Я вважаю, що будь-які зміни в житті завжди йдуть на позитив. Мені подобається бути депутатом, адже можна допомогти людям у наболілих питаннях. Крім того, це постійна активність, а не сидіння вдома за домашніми справами. Це знову ж таки спілкування з людьми, вдячність в очах, коли ти їм допомагаєш.


– Які бачите в місті найбільш болючі питання?

– Є статистика. Вона протягом трьох років майже не змінилася. Зрозуміло, що дороги – одне з найактуальніших питань. Наступне – ціни на комунальні послуги. Третім питанням у нас завжди стояло працевлаштування і місце проживання. Далі вже йдуть менш вагомі питання: тротуари, ремонт дахів, ліфтів, проведення масових заходів… Багато наболілих.

Для себе я, наприклад, бачу роботу в молодіжному напрямку. Молодь нашу потрібно підтримувати. Особливо – з працевлаштуванням. У Черкасах багато здібних людей, яким важко знайти себе в цьому житті. Їх треба заохочувати, щоб вони якось реалізували себе.

– Де ви відпочивали цього літа?

– Відпочивала в Криму. Влітку я час переважно в Криму проводжу. Коли холоднішає, в інші місця їду. Цього року відпочивала в Феодосії. Мене туди знайомі запросили. Я не дуже хочу поширюватися про свій відпочинок. Але відпочила я гарно, якраз готова до роботи.

реклама

Коментарі  

 
+13 #84 федор принципиальный 26.09.2013 18:25
Носятся с этой мадам,как дурни со списанной торбой,професси онализма-ноль,опыта работы-два ноля,а гонору-десять баллов,жаль,что страдают люди от таких горе-руководителей,н е везет черкащанам с первыми руководителями города,выбираем не тех,поэтому и сопли жуем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #83 Ткаченко 23.09.2013 12:36
Ця дівуля просто навчилася *************** , от і весь успіх цієї п.............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #82 Молодь 17.09.2013 17:06
Цитую Боровик:
Цитую Оксана Колісник:
Старт не той...

Стартанула то вона добре, як фінішувати буде - побачимо.

Краще взагалі не стартувати ніж так.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #81 Боровик 15.09.2013 19:36
Цитую Оксана Колісник:
Старт не той...

Стартанула то вона добре, як фінішувати буде - побачимо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #80 Рыго—антифашист 15.09.2013 17:22
С*с*ева в высшей степени проффесианал и этим все сказано как и вся эта мародерская орда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #79 Черкащани 13.09.2013 14:58
Цитую Виктор:
Цитую шустов:
Местная Тимошенко будет ещё долго мелькать на экранах. Тулуб передаст её по наследству новому губернатору.

Ты что??? Таких ценных кадров не оставляют, с собой берут, быстрей бы уж... :lol:

Все ждем как кость в горле а свою оценку Тулубу мы дадим на выборах. Бочина президента это Тулуб.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #78 zoikind_kosmodemyanskich 12.09.2013 12:13
Цитую Оксана Колісник:
Цитую шустов:
Местная Тимошенко будет ещё долго мелькать на экранах. Тулуб передаст её по наследству новому губернатору.
Та яка вона Тимошенко? За всього мого суперечливого ставлення до Юлії Володимирівни, таке порівняння ну вже зовсім - ні в дугу... Пані Ользі ніколи не стати на один щабель з такими як Тимошенко. Старт не той...

а схожi :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #77 Бедар 12.09.2013 12:08
Куда берут собой? Осталась только одна путь - Одесская
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #76 Оксана Колісник 12.09.2013 12:01
Цитую шустов:
Местная Тимошенко будет ещё долго мелькать на экранах. Тулуб передаст её по наследству новому губернатору.
Та яка вона Тимошенко? За всього мого суперечливого ставлення до Юлії Володимирівни, таке порівняння ну вже зовсім - ні в дугу... Пані Ользі ніколи не стати на один щабель з такими як Тимошенко. Старт не той...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #75 Виктор 12.09.2013 12:00
Цитую шустов:
Местная Тимошенко будет ещё долго мелькать на экранах. Тулуб передаст её по наследству новому губернатору.

Ты что??? Таких ценных кадров не оставляют, с собой берут, быстрей бы уж... :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100