24 лютого Інтернет-видання "Українська правда" розмістило інформацію "Навіщо йдуть в мери?", де назвало мою діяльність як міського голови Черкас цинічною. Підставою стало те, що я та директор підприємства ТОВ "Спецдревцентр", котре виграло кілька тендерів у Черкасах, певний період життя працювали разом. 29 лютого прес-служба МВК надіслала текст спростування. Однак по сьогоднішній день він не з'явився на сторінках "Української правди". Тож вимушений опублікувати свої думки із цього приводу на блозі.
Я за все своє життя встиг попрацювати із тисячами людей. Я очолював великі підприємства і великі загальноукраїнські громадські організації. Я щодня спілкуюсь із сотнями людей, керівниками великих підприємств, малих фірм... То що ж тепер ізолювати їх усіх від участі у тендерних процедурах, заборонити займатись бізнесом, тому що вони зі мною працювали чи спілкувались? Так, є фірми, які з року в рік стають переможцями тендерів, а є фірми, які – вперше, є підприємства, які виграють кілька різних за напрямками закупівель. І я знаю керівника кожного із них. Тому що не може міський голова не знати, хто виконує обрізку дерев у місті, хто прибирає вулиці, хто займається освітленням, а хто ремонти у школах робить. Така у мене робота!

Минулого року Черкаська міська рада провела загалом 174 тендери на суму більше 285 млн. грн. ТОВ "Спецдревцентр" брав участь у 16 із них. І лише у 4 процедурах став переможцем. А це – 2% від усіх предметів закупівель. Угоди із цим підприємством укладено на загальну суму 7,5 млн. грн. Закупівлю в одного учасника провели минулого року лише одну – на послугу із оренди спортивного залу гімнастики, який у місті єдиний спеціально обладнаний.

Як на мене, одним із яскравих показників корупційних дій може бути, наприклад, кількість закупівель, які здійснюються у одного учасника. Коли є підстави для проведення тендеру за участю кількох фірм, а проводиться закупівля в одного. Оце сигнал про корупцію. А не знайомство мера із директором того чи іншого підприємства.

ТОВ "Спецдревцентр" на бікроеласт, теплолічильники запропонував найнижчу ціну порівняно із іншими фірмами-учасниками, тому і був визнаний переможцем.

Наприклад, у тендері на придбання бікроеласту брали участь такі фірми і пропонували такі ціни:

Спецдревцентр – 25,50 грн/м2

БТК-Лад – 26,85 грн./м2

Авка Холл – 28,85 грн/м2

Елітор-Буд – 28,05 грн/м2.

То кого за таких умов треба було визнавати переможцем? Тендерні процедури дозволяють економити бюджетні кошти. Зекономлені за рахунок тендерів гроші спрямовуються на потреби міста, освітянської і медичної галузі.

Що стосується тендеру на закупівлю лічильників: спочатку із ТОВ "Спецдревцентр" було підписано угоду на суму 1,2 млн. грн., але підприємство знайшло можливість виконати умови угоди за значно нижчими цінами без погіршення якості предмету закупівлі, виконуючи усі умови відповідного договору. В результаті суму закупівлі було зменшено до 572 тис. грн. Це майже удвічі менше від попередньої ціни! Бюджет заощадив на цьому тендері 630 тис. грн.!

Було б не зайвим, коли видання, яке висуває подібні звинувачення посадовим особам, досліджувало ситуацію більш ретельно. І наприклад, порівнювало ціни на ті чи інші закупівлі у Черкасах та інших містах. Порівняйте ціни, запропоновані тим же ТОВ "Спецдревцентр" на бікроеласт чи теплолічильники, із вартістю ідентичних закупівель в інших містах.


Сергій Одарич, міський голова Черкас

* передрук, пост на блозі в «Українській правді»


Читайте також на «Прочерку» статтю про закупівлю підприємством «Спецдревцентр» (директором підприємства є екс-заступник мера Черкас Андрій Дзюба – Ред.) контейнерів для сміття: Сергій Одарич: «Мерія не переплачувала за контейнери для сміття».


реклама

Коментарі  

 
-2 #34 Фелікс 14.03.2012 09:49
Цитую Аналітик:
Цитую Ну-ну:
Цитую Аналітик:
[quote name="Стаіслав Горовенко"]МИ ТОБІ НЕ ВІРИМО!!!

А "МИ" - позвольте поинтересоватьс я это собственно КТО?

А МИ - верим! И что дальше? Уважаемый Стаіслав Горовенко, когда говорите такие вещи, пожалуста представлятесь, от чьего имени вы говорите, или говорите "Я тебе не верю!"

Простите, но и Вы пишете под псевдонимом и говорите "МЫ - верим " - от чьего
имени? Начните с себя любимого.

Так НУ-НУ и Горовенко одно и тоже лицо???
Погоджуюсь з словами "аналітика" "Таких мэров нет и наверное не будет, " - таких НЕЛЮДІВ Черкаси не мали і, на щастя, вже й не матимуть!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #33 Фелікс 14.03.2012 09:43
Цитую Оксана Колісник:
Цитую ха:
Цитую Критик@:
Одарыч, ты достал!!! Доказано наукой. Но как же тебе это знать, не имея даже высшего образования.


Ви що, у Сергія Олеговича скоро буде диплом. Хоча на заняття він не ходить :)
Та Ви шо! Невже Східноєвропейсь кого університету економіки та менеджменту?


Кузьмінський малює диплом "меру" неіснуючої меріїї...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #32 Фелікс 14.03.2012 09:39
Цитую qwek:
А він часто говорить,що Гонгадзе був його особистим другом.


Тому вони й мертві : Чорновіл, Гонгадзе ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #31 sergo 13.03.2012 22:01
Цитую Аналітик:
Рекомендую постившим здесь ЛУЗЕРАМ типа НУ-НУ и прочих, оглянуться назад и спросить себя, а что именно они сделаил для своего города? Конкретно только, то что можно увидеть, пощупать...

походу не зделали плохого!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #30 Оксана Колісник 12.03.2012 23:56
Цитую В лобешник:
Цитую Погляд:
Журнализд-древнейшая. :-*

Це ти про кого? Про Одарича, який досить довго шабашив у рухівських газетах...
Не займайте РУхівські газети. Там все - так, але трішки не так...Ну не так, щоб трішки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #29 qwek 12.03.2012 16:37
А він часто говорить,що Гонгадзе був його особистим другом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #28 Детектор 12.03.2012 12:09
Цитую qwek:
Ну коли вже Одарича критикує газета друга,то справа зайшла в глухий кут.

Це ж хто в "Українській правді" - друг Одарича?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #27 Оксана Колісник 12.03.2012 00:51
Цитую Аналітик:
Так НУ-НУ и Горовенко одно и тоже лицо???
Я и моя семья, Орленки, верили и верим нынедействующем у мэру Одаричу С. О. Таких мэров нет и наверное не будет, а жаль...
Є інші мери і будуть інші. Чи не дивина? Колись у Черкасах руки заламували щодо В.М.Олійника: "Такого нєт і нє будєт! Прі ньом такіє празнікі билі! Фєєрвєркі какіє!" Ну ось інші вже "празнікі". Так що - переживемо і далі житимемо, інших обиратимемо! Гарного настрою Вам і Вашій родині. Вірити треба в кохання - воно вічне, а мери - явище тимчасове:)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #26 sh239k25 11.03.2012 19:49
Да, где сталинские времена.На таких гарри поттеров времени жалко, ....................... Вот тогда свобода и достояние наступит для людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #25 Ну-ну 11.03.2012 18:14
Цитую Аналітик:
Рекомендую постившим здесь ЛУЗЕРАМ типа НУ-НУ и прочих, оглянуться назад и спросить себя, а что именно они сделаил для своего города? Конкретно только, то что можно увидеть, пощупать...

Да уж побольше Вас сделал для города! Только перед всякими псевдо-аналитиками отчитываться не намерен.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100