Так-так, я вирішив саме подякувати Валентині Жуковській. І всіх до цього закликаю! Ну, як можна не подякувати людині, яка вже другий рік нам усім подає настирливі приклади безкорисної турботи про місто та його жителів. Нам усім: депутатам, чиновникам, громадськім діячам і пересічним черкащанам.

Створена нею минулого року Громадська рада – це взірець ефективного піар-проекту. Не думаю, що в амбіціях Валентини Борисівни претендувати на мерське крісло (займатися комунальщиною – невдячна справа). А от завести на наступних місцевих виборах свою команду і сформувати підконтрольну більшість для впливу на життєдіяльність міста – цілком імовірна перспектива.

Я дякую пані Жуковській за вміння гуртувати навколо себе людей і формувати дієздатну команду. Ви тільки зверніть увагу на тих людей, що стоять за цією Громадською радою, що її очолюють. Членами цієї ради є голови громадських організацій, які (о, диво!) працюють на «Азоті». Президентом ради є Іван Сухарьков. Він працює на «Азоті», про що неодноразово заявляв. Зокрема, його найперший допис у «Фейсбуці» був відповіддю на мої претензії до формування тарифів на очистку стоків, і підписався він працівником «Азоту» з 15-річним стажем.


При цьому Сухарьков виявився керівником охоронної фірми, під час роботи якої з дитячої бази «Придніпровський» була вивезена частина майна. Які саме ділові якості пана Сухарькова оцінила Жуковська? Можливо, відповідь дасть прокурор Золотоніського району, який наразі з’ясовує вже всі обставини зникнення майна.

 

Я дякую Валентині Жуковській за приклади ефективного менеджменту. Звичайно, як кваліфікованого топ-менеджера, її постійно турбує одне й те саме питання: куди поділися 30 мільйонів гривень з бюджету розвитку 2012 року? Дарма, що директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган вже шість разів писала їй, куди саме за рішенням сесії були відправлені ці кошти… Єдине, не можу збагнути, чому саме ця сума цікавить Валентину Борисівну? Якщо вона справді опікується містом, то чому не цікавиться, куди поділися 175 мільйонів гривень бюджету розвитку 2013 року?

Можливо, колись Валентина Жуковська таки пояснить, за чиїм проханням вона купувала електротранспорт «для міста». А поки що ситуація з купівлею тролейбусів виглядає так: пригадується виставка тролейбусів 2012 року, на яку були запрошені всі керівники підприємств-виробників цього транспорту. Тоді всі сіли за круглим столом, щоб нікого не ображати, проговорили технічні умови для тендерної документації і прописали їх так, щоб усе пройшло прозоро, а конкурувала лише ціна. Проте за тиждень до проведення тендеру по закупівлі тролейбусів, на що було закладено в бюджеті 30 млн грн, Сергій Одарич (екс-мер Черкас, – ред.) викликав керівника профільного управління і сказав, що треба внести зміни до умов. Скасовується тендер, видаються нові умови, які повністю прописані під певного виробника. На той час уже було зрозуміло, що всі учасники процесу подадуть у суд, а тролейбуси куплені не будуть.

Опісля Одарич зустрівся з Жуковською, і «Азот» придбав 15 тролейбусів, гучно «подарувавши» їх черкащанам. Я не знаю, про що вони тоді думали і чим керувалися, але ми всі пам’ятаємо, що це був період передвиборної кампанії… З боку міської влади до «Азоту» були пропозиції пустити ці тролейбуси на лінії спеціальним маршрутом для їхніх же працівників. І місто було готове платити за це гроші. Але Валентину Жуковську це не влаштувало, тому вони продовжують там стояти і іржавіти. Звичайно, як ефективний менеджер, пані Валентина прагне відшкодувати витрати. І, як наслідок, зараз нам нав’язують «беушні» тролейбуси за 30 мільйонів!

Крім того, я переконаний, що наразі «Азот» намагається приватизувати «Водоканал». Уже доведено, що дії «Азоту» щодо «Водоканалу» протягом останніх двох років були незаконними. Наразі «Водоканал» – це активне, стратегічне підприємство для нашого міста, тому не дивно, що воно їх зацікавило. Вони хотіли забрати «Водоканал» за тією ж схемою, що і в Сєвєродонецьку, але їм це не вдалося у Черкасах.

Я дякую Валентині Борисівні за те, що її команда встановлює дитячі майданчики. Але цікаво, за який рахунок? Адже два роки ПАТ «Азот» позиціонує себе як неприбуткова організація. Відповідь проста: за рахунок людей, які там працюють. Це означає, що люди недоотримують зарплату на «Азоті».

Я дякую пані Жуковській, що вона нагадала нам, що в місті вже існує цілком легітимна Громадська рада при міському голові. Вона працювала при Одаричу, проте тимчасово припинила свою роботу. Але сьогодні депутати вже ініціюють відновлення її роботи. Членами ради є більше 30-ти голів громадських організацій Черкас. Уже скоро вони почнуть працювати, давати свої пропозиції та реагувати як дорадчий орган на ті рішення, що ухвалюються в міськвиконкомі. Найближчим часом на сесії міської ради буде врегульовано питання функціонування Громадської ради.

Я дякую Валентині Борисівні за запрошення на її зібрання 11 лютого. Я обов’язково прийду і особисто висловлю їй свою подяку за всі ті приклади, що вона нам подає!

Олександр Радуцький, депутат Черкаської міської ради, директор КП «Дирекція парків»

* ексклюзивний коментар «Прочерку»

реклама

Коментарі  

 
+5 #45 рай для бедных 18.02.2014 17:50
а кто он сейчас социалист ? депутат наш )))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #44 Гг 17.02.2014 14:19
Цитую негатив:
пиджак у радуцкого ......... надо срочно менять имидж, создавать другие ассоциации в голове избирателя


Та це ще з випускного. :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #43 негатив 14.02.2014 22:40
пиджак у радуцкого ......... надо срочно менять имидж, создавать другие ассоциации в голове избирателя
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #42 Костя 11.02.2014 19:39
1) доп соглашение то без печати и подписи )))) 2) дорога от моста до азота новенькая. 3) политика грязное дело, и грязь льется всегда на того кого боятся. 4)в парках тоже порядок. Весы в сторону Жуковской.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #41 Сергій з Кривалівки 11.02.2014 17:57
Смма, мій прадід у Холодному Ярі підсмажував твоїх "дєдушек"!....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #40 Шпак 11.02.2014 16:56
Сущность Жу-жу проявилась, когда она привела г..ников под Приднепровский РВК, когда её пидрахуи пытались промутить с подсчётом.
Жлобство с троллейбусами вообще смех.
Почитав риторику Смма, поклонника жучки, ещё раз убеждаюсь, что прокатили Жу-жу на выборах не зря. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-20 #39 Смма 11.02.2014 15:03
Цитую Сергій з Кривалівки:
Смма, як як, "хохлізм" кажеш, "нє лєчітся"?!... А такі як ти однозначно лікуються виразом, який іще брати-прибалти підняли: "Чємодан - вокзал - Росія"!...

Сирожа, ваш дедушка слюжил в НКВДє :roll: Или ваше место рождения указано - схрон? :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #38 Сергій з Кривалівки 11.02.2014 13:16
Смма, як як, "хохлізм" кажеш, "нє лєчітся"?!... А такі як ти однозначно лікуються виразом, який іще брати-прибалти підняли: "Чємодан - вокзал - Росія"!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #37 Васо 11.02.2014 12:31
Цитую Иван Сухарьков:
За что мог бы поблагодарить Жуковскую Радуцкий, Сухарьков и любой черкащанин.

Ага, панно где? Троллейбусы где? Про санаторий "Приднепровский " пан Сухарьков так и не отвечает, а то что он там попытался написать то полная туфта, про БЫВШЕГо и почему -то ДЕЙСТВУЮЩЕГО директора какой-то там охранной фиррмы на которого договор выписан. :-*
А вот этой ссылке, я верю больше
http://timeszp.com/ekonomic/5824-zhukovskaya-iz-nadra-banka-otbelivaet-finansovuyu-aferu.html
Вот вам суть этой, так сказать, "благодетельницы ".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-18 #36 Смма 11.02.2014 12:18
Цитую Шпак:
Спасибо Жу-жу за ректора! Если б не её фокусы, его б не было сегодня в Раде.
Люди, которых закрыли в СИЗО за "штурм" тоже должны благодарить Жу-жу.
Ректор успешно проголосовал за диктатуру, и это в том числе его заслуга - черкасщане в СИЗО ни за что.

Цитую Шпак:
Спасибо Жу-жу за ректора! Если б не её фокусы, его б не было сегодня в Раде.
Люди, которых закрыли в СИЗО за "штурм" тоже должны благодарить Жу-жу.
Ректор успешно проголосовал за диктатуру, и это в том числе его заслуга - черкасщане в СИЗО ни за что.

Для профилактики на будующее, попробуйте головой удариться об стенку. Нужно было в первый же раз голосовать за Жуковскую и по городу ходили бы новые тролейбусы и другие блага для черкащан. А что получили? Пирожки от Булатецкого и 300 гривень от Поплавского? Так хто Вам доктор? Это не лечится, хронический хохлизм
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100