f7a9a072fd2dc129cba75c6551960192 Якщо з настроєм кепсько,  корисно помоніторити офіційні сайти органів місцевого самоврядування невеликих міст та районних центрів. Галасливих активістів там небагато, ЗМІ - традиційно лояльні або прикормлені. Через те, наприклад, мер Канева Ренькас бореться з відкритими каналізаційними люками шляхом засипання їх щебенем. Екс-мер Золотоноші Віталій Войцехівський - десяту частину місцевого бюджета перераховує на утримання місцевої районки. А в Умані міськрада, не знаючи як вже дошкульно заштрикнути хасидам, пропонує перейменувати вулицю Пушкіна (де знайшов свій спочинок ребе Нахман), на яку щороку прилітають десятки тисяч прочан, підгодовуючи добру третину міста на рік уперед, на вулицю...Туристів.

Не пасе задніх у переліку гумористів від самоврядування слуги тергромади з Ватутіного, яке незабаром має перетворитися на Богачеве.

Якщо у міськради є сайт, його слід наповнювати контентом. Немає інформаційних приводів? Для творчих людей і рясний дощ - привід для повідомлення.

24 квітня на сайті Ватутінської міськради повідомили про те, що три родини отримали ключі від нових квартир.

"Питання забезпечення житлом осіб, які потребують поліпшення житлових умов, є край важливим і важким, - пишуть у Ватутінський міськраді. -Проте, інформують чиновники, віднедавна ця проблема трохи зрушила з місця.

І це - завдяки зусиллям відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи. До вільного житлового фонду громади перейшли три квартири.

- Вже сьогодні ордери на однокімнатну та трикімнатну квартири міський голова Олександр Заборовець вручив пільговикам позачергової черги: інваліду війни Мельнику Сергію та матері-героїні Мельник Тамарі, - радіють у міськраді.

342966786_247522131136514_5813069842865789377_n

Фото мера з ключами та радісних новоселів - додається.

Факт позитивний. Але працівники відділу юридичного забезпечення та кадрової роботи Ватутінської міськради тут ні при чому. За них все зробила Стара з косою: всі квартири звільнилися через смерть попередніх власників.

Як відомо, якщо нащадків у померлих немає, то житло переходить у розпорядження органу місцевого самоврядування.

- Тривалий термін часу нового будівництва у місті не проводилось, а квартирна черга постійно збільшується, - зазначають у міськраді. - Віднедавна ця проблема трохи зрушила з місця...

Якщо йти вперед, озброївшись логікою ватутінських чиновників, то для вирішення житлової проблеми в місті житлом у місті слід не нові квадратні метри зводити, а як в Умані - десятки років заробляти на хліб з ікрою завдяки мощам видатного іудея.

Боротися з нестачею житлового фонду можна не тільки за допомогою цегли, розчину та мастерка... Вигадливим людям допомагає демографія...

Віктор Борисов, журналіст

*Допис із фейсбуку

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100