З дитинства не терпів, коли поряд ображали слабшого, а особливо дівчину. Тому так боляче чути про те, як у столиці на мітингу такий собі «спортсмен» Тітушко побив журналістку. І вже зовсім не можу усвідомити, чим керуються деякі регіонали, захищаючи цього нахабного безпринципного молодика. Може, через це синдром Тітушка стає заразним?..

Днями уся черкаська інтернет-спільнота змогла оцінити культурний рівень депутата Черкаської міськради від партії «Екологія та соціальний захист» Валерія Воротника, який усю свою ненависть до колишнього міського голови Сергія Одарича вилив на черкащанку Анну Думу та інших користувачів соцмереж. Зокрема, цей слуга народу дозволив собі обізвати жінку «божевільною» ще й порадив їй звернутися у «лігу сексуальних реформ».

Ажіотаж створила фотографія «неба в клітинку», яку завантажив в соцмережу один з депутатів міськради. Валерій Воротник вирішив проявити кмітливість і побачив у ній «страшні сни Одарича». Не будемо намагатися уявити собі асоціативний ряд, який викликає така фотографія в деяких надто чутливих персон. Також я не говоритиму тут, добрим чи поганим був Одарич, і чи заслуговує він на те, щоби дивитися на світ через вікно в клітинку. Кожен має право сам оцінювати вчинки інших людей. Тому до фантазій Валерія Воротника як звичайної людини мені байдуже.

Складність ситуації полягає в іншому: Валерій Воротник – депутат міськради, а віднедавна ще й радник тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Віктора Білоусова та директор комунального підприємства «Муніципальне інформаційне агентство «Черкаси». Тобто, Воротник сам наділений певною владою і відповідальний за інформативну функцію влади. Однак, чи можна очікувати адекватних рішень і дій від людини, котра вважає усіх, кого обурюють його брутальні вислови, «божевільними»?

Знаючи в. о. мера Черкас Віктора Білоусова як порядну та принципову людину, наше видання спробувало дізнатися, що він думає про такі прояви нахабності й грубості до громадян з боку свого радника. Та, чи то посада змінила людину, чи позалаштунковий диригент вплинув, проте Віктор Федорович не відповів на наше елементарне і законне запитання. Він зробив інакше – відмовився від коментарів. Тож, залишається лише гадати, чи поділяє пан Білоусов думку Воротника, чи ні.

Сам Валерій Воротник пішов далі. У своєму новому дописі з купою орфографічних помилок він ще раз підтвердив, що вважає «всіх активістів-захисників Одарича хворими людьми». Враховуючи, що цей допис неврівноваженого посадовця з’явився після того, як громадськість піддала осуду його хамовиту поведінку, виходить, що відтепер будь-кого, хто обурюється грубощами в інтернеті, слід зараховувати до «активістів-захисників Одарича»?

Як на мене, маємо справу з елементарною маніпуляцією. Воротник змушений якось реагувати на купу негативних коментарів на свою адресу з боку громадськості, у тому числі й на сайті «Прочерк». Маючи досвід піару на різноманітних виборах, він вирішив застосувати його і тут. Щоб виправдати якось своє грубе ставлення до черкащанки, перевів розмову в політичну площину. А політика, як відомо, – справа брудна. Тож Воротник ще більше загруз. Тепер депутат образив значно більшу кількість громадян. Нагадаю, 2010 року за Сергія Одарича проголосувало 38,51% виборців. Усіх цих громадян депутат дозволив собі назвати «хворими»…

Що далі? З коментаря (а точніше його відсутності) в. о. мера Черкас Віктора Білоусова випливає, що в нього зв’язані руки, і сам він не ризикне звільнити Валерія Воротника з посади за неповагу до черкащан. Хоча дивно і незрозуміло, як можна віддавати владний інформаційний простір людині, котра настільки необачно розкидається словами…

Щодо тих самих громадян, яких депутат вважає «хворими», то їм слід просто проаналізувати поведінку депутата до наступних виборів.

І останнє. Як відомо, біблійний Хам був проклятий своїм батьком. Сподіваюся, дивний депутат зуміє хоч зараз спинитися, щоби не наразитися на ще більший гнів виборців.

Назарій Вівчарик, відповідальний редактор інтернет-сайту «Прочерк»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100