реклама

реклама

Купівля шин для будь-якого власника легкових авто завжди перетворюється на своєрідний квест. Тобто стоїть завдання серед сотень варіантів підібрати правильний, оптимально відповідний за якістю, їздовим характеристикам і ціною.

Важливо, щоб гума могла забезпечити надійність на мокрій і сухій дорозі, комфортність ходу і хорошу керованість. І ці якості є основними для покришок будь-якого типорозміру, включаючи моделі для кросоверів - 185/65 R15. Тут можна детальніше ознайомитися з асортиментом шин для авто різних класів. Але спочатку варто розібратися, на які параметри звертати увагу перед покупкою. А їх налічується відразу кілька:

- сезонність;

- висота профілю;

- ширина і малюнок протектора;

- розмір.

Варто розібрати кожен параметр детальніше.

67732-1

Сезонність автогуми

Це одна з найважливіших характеристик. Згідно типу сезонності, автошини випускаються в 3 варіаціях:

- літні;

- зимові;

- всесезонні.

Дізнатися їх можна як за маркуванням і технічним характеристикам моделі, так і по дизайну. Автогума різної сезонності відрізняється малюнком протектора. Так, для літніх шин характерні більші, виразні блоки, за рахунок чого вони зберігають керованість на мокрому асфальті.

67732-2

Профіль шини

Цей показник являє собою співвідношення висоти покришки до ширини її протектора, виражається він у%. Згідно з цим параметром, все автошини розрізняють на 2 види - з високим і низьким профілем. Хоча також умовно виділяють стандартні моделі, параметри яких знаходяться в середніх межах. До низьких відноситься гума, в якій відношення висоти до ширини дорівнює показнику 50% і нижче. Такі моделі найчастіше виконані в спортивному дизайні, способи забезпечувати швидкий розгін і хорошу керованість.

До покришок з високим профілем відносяться види, де показник перевищує 50%. Наприклад, це гума типорозміру 195/65 R15. Тут можна докладніше ознайомитися з різноманітністю таких моделей від різних світових брендів. Високопрофільні автошини способи забезпечити м'яку їзду, відмінну прохідність, стійкість на бездоріжжі. Однак вони не здатні розвивати високі швидкості, тому для прихильників швидкісний або агресивної їзди не підійдуть.

Ширина і дизайн протектора

Від цього показника безпосередньо залежать прохідність і керованість авто на будь-якій дорозі. Ширину варто підбирати з урахуванням габаритів машини. Так, для малолітражок немає сенсу вибирати гуму з протектором в 195 мм, інакше авто втратить в маневреності, а збільшені тягові показники створять надмірне навантаження на двигун. У той же час не варто економити і купувати на великовагові легковика вузькі шини. Така гума характеризується невеликим контактним плямою, не зможе забезпечити надійного зчеплення, утримати потужне авто від зриву в занос.

Що стосується дизайну протектора, то вибирати його варто виходячи з умов експлуатації та стилю їзди. Так, наприклад, якщо в малюнку превалюють V-подібні елементи, то такі покришки демонструють відмінні зчіпні і тягові властивості, прохідність, а поздовжні канавки і ребра говорять про спортивний «характері» автошин, хорошою курсової стійкості.

Таким чином, ознайомившись з основними характеристиками автогуми, можна легко і безпомилково підібрати змінний комплект на свою «ластівку» навіть в режимі он-лайн за фото товару, що представлені в каталогах інтернет-магазинів.

*реклама

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Классика жанра 12.07.2018 19:17
Тихо шинами шурша едет крыша не спеша. Взгляните на шины крыши. И покупайте гдет о ну такие же. Если у вас, канешно, денёг как и у неё.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100