реклама
Sucurity Police

реклама

Витяжку на кухні зазвичай монтують над газовою плитою чи варильною поверхнею. Це пов’язано не тільки з необхідністю маскувати запахи та видаляти жирову пару, але й з правилами безпеки, адже вона очищає повітря.

1

Та чи потрібні кухонні витяжки, кола плита немає відкритого джерела вогню, а саме над електричною поверхнею, ми запитали у представників відомого бренду AEG.

Чому для очищення повітря не вистачить вентиляційної системи

Так, електричний прилад для готування не має більшості недоліків, які є у газових пристроях. І через це багато господарок не бажають окремо облаштовувати витяжку, адже готують без використання природного газу.

Саме при використанні газової плити до повітря надходять шкідливі надлишки та продукти горіння – окис вуглецю, сірчистий газ, бензапирен тощо. І на плиті залишається жовтий наліт навколо газових горілок. До того ж на заміну видаленого обсягу газу має надійти така сама кількість повітря. Та повітря з природної вентиляції з вентканалів навряд чи можна назвати свіжим. Потрібна витяжка, яка подає до приміщення вже очищене свіже повітря.

Але не можна казати, що під час приготування на електроповерхні не потрібна примусова вентиляція та очищення повітря, бо немає продуктів розпаду газу. Активно випаровується волога та нагріті металеві сковорідки виділяють шкідливі речовини. І звичайно запахи – їх не маскує повітря з відкритого на вулицю вікна. А смажені м’ясні страви під час приготування виділяють жир та кіптяву. Тому попри переваги та меншу шкідливість електроплит, витяжки для кухні AEG усе ж потрібні.

Яку витяжку вибрати

Якщо передивлятися різні моделі на сайті AEG, а саме їхні технічні характеристики, побачимо, що це універсальний прилад. Тобто витяжку можна встановлювати над газовою, і над електричною варильною поверхнею та навіть над індукцією. Різниця лише у висоті монтажу над стільницею.

2

Візьмемо за приклад модель DGE5860HM від AEG. У специфікації до приладу зазначено, що для електричної варильної поверхні відстань між нею та витяжкою має складати мінімум 50 см, якщо прилад газовий – 70 см. Потрібно враховувати газові нормативи, коли монтуєш подібні прилади, і з цього розраховувати висоту кріплення.

Вибір більше ґрунтується на розрахунку потужності потрібної вентиляції та залежно від обраного типу витяжки. Є вбудовані, купольні, підвісні та окремо стоячі моделі. Останні встановлюють, коли площа приміщення дозволяє розмістити окремий габаритний прилад, що іноді стає родзинкою кухні. Для маленької кухоньки потрібно шукати рішення серед вбудованих плоских витяжок.

Як висновок зазначимо: кухня може працювати й без витяжки, але її встановлення вирішить багато проблем. А саме - позбавить від надлишків жиру у повітрі, який осідає на меблі та фасади, прибирає запахи готової їжі, які миттєво розлітаються квартирою та просочують одяг, штори, оббивку на меблях тощо.

*Реклама

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Междупрочим 03.11.2020 14:57
Вышеназванные вытяжки над электроварочной поверхностью, горят вместе с многогодовыми отложениями жира в вентканале (загорающихся от попавшых на соседную горячую конфорку масляных брызг, образующихся при разбрызгивании на сковородке перегретого масла и воспламеняющих сначала его пары) горят не хуже, чем такие же вытяжки и других, даже более известных брендов. Не верите? А вы попробуйте капнуть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100