реклама

реклама

Ієромонаха Василія (Мірошниченка), який у ранзі представника Черкаської єпархії УПЦ Московського патріархату прибув у головний собор Сміли – Свято-Покровський, щоб відмовити тамтешніх священиків і мирян від переходу в Православну церкву України, виштовхали з храму.

Виштовхують

У Черкаській єпархії стверджують, що «на недільну Літургію в храм були притягнуті сторонні озброєні люди, які за вказівкою одного з священників-заколотників (отця Миколая Середича, – ред.), не дивлячись на спротив і сльози парафіян, викинули з храму батюшку Василія».

Натомість у Смілі пояснюють, що священика виштовхали, реагуючи на його зухвалу поведінку й закиди на адресу багаторічного настоятеля собору отця Петра Дмитрука.

Як повідомляють у єпархії, наразі ієромонах Василій почувається добре і навіть дякує Богові за перенесене випробування.

Конфлікт у Смілі триває. Смілянського священика Миколая Середича рішенням митрополита Черкаського і Канівського Феодосія заборонено в служінні – його справу розглядатиме єпархіальний суд.

Тим часом, отця Петра Дмитрука звільнено від обов’язків настоятеля Покровського собору. У єпархії стверджують, що це зроблено на його прохання, у зв’язку з фізичною неміччю. Натомість, сміляни наполягають, що отець Петро про звільнення не просив. Протоієрей Петро Дмитрук – літня людина, старший брат спочилого митрополита Софронія, авторитетний священик, серед своїх парафіян відомий патріотичною проукраїнською позицією. Він дуже важко переживає останні події й наразі госпіталізований.

Покровський храм перебуває під охороною територіальної оборони. Тамтешні священики підтверджують свій намір перейти в ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Черкаське керівництво, яке досі підпорядковане УПЦ (МП), не відмовляється поновити втрачений контроль за смілянськими парафіями.

Свято-Успенська церква міста Ватутіне переходить до Православної церкви України.

«Вистачило сміливості назвати все своїми іменами», - черкаський священник про «заборону» у служінні від московської церкви.

В УПЦ на Черкащині розгорнулася дискусія щодо підпорядкування московському патріарху.

Під звуки повітряної тривоги смілянські священики УПЦ закликали своє вище керівництво розірвати стосунки з Московським патріархатом.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Перехожий 10.04.2022 15:44
Женіть тих московських попів в шию. Нехай ідуть якутів у віру навертати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Олексій 30.03.2022 13:14
Якщо не почати їх пи.дити нічого не буде. Залишиться як є. З гундяєвськими щурами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Тарас 30.03.2022 01:30
Давно пора цих фсб-шників на вихід
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 місцевий 29.03.2022 22:17
кому шо....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 черный 29.03.2022 15:18
Сумасшедшим нет покоя
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100