реклама

реклама

Матраци, ковдри, продуктові набори. Черкащина активно готується до прийому внутрішньо переміщених осіб та облаштовує місця для їхнього  проживання усім необхідним. Про це йшлося на засіданні штабу з питань ВПО під головуванням першої заступниці очільника області Наталії Кравченко.

DSC_0667

Натепер в регіоні більшість місць для розселення новоприбулих українців з областей, які постраждали від бойових дій, зайняті. З наближенням холодів, кількість вимушених переселенців, яких прийматиме Черкащина, зростатиме.

– Наше головне завдання – подбати про належний прийом, розселення та забезпечення усім необхідним тих наших співгромадян, які вимушені були полишити свої рідні міста через війну, – відзначила Наталія Кравченко. – Ми маємо певний резерв уже готових місць для проживання ВПО. Утім повинні бути готовими до того, що з настанням реальних холодів, кількість вимушених переселенців тільки зростатиме. Особливо з тих регіонів, чия інфраструктура зазнала значних руйнувань.

DSC_0663

Інвентаризацію  придатних для цього приміщень провели в усіх територіальних громадах області. Надалі їх забезпечують усім необхідним для проживання. Допомагають з цим міжнародні й волонтерські організації.

Відзначимо, натепер в області проживають понад 140 тисяч вимушено переміщених осіб. Їх забезпечують усім необхідним. Загалом в області для підтримки ВПО, що проживають у тергромадах Черкащини, з кінця червня розподілили майже 560 тонн гуманітарних вантажів. Це – продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти.

Про це інформує сайт Черкаської ОВА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100