реклама
Sucurity Police

реклама

Область продовжує приймати осіб, які постраждали від війни та вимушені були полишити свої оселі. Натепер Черкащина стала другою домівкою для понад 103 тисяч громадян. Перед зимою очікують збільшення кількості ВПО. Тож робота з облаштування нових місць для їхнього розселення триває, каже перша заступниця очільника ОВА Наталія Кравченко, повідомляють у Черкаській ОВА.

WhatsApp-Image-2022-10-26-at-15.17.24

Щодень у регіон прибувають нові ВПО з деокупованих районів, районів, де тривають активні бойові дії. Як облаштовують місця для їхнього поселення перевіряють по районах представники міжвідомчого координаційного штабу щодо дотримання прав, свобод та законних інтересів внутрішньо переміщених осіб у Черкаській області.

WhatsApp-Image-2022-10-26-at-15.17.30

– Зараз ми спільно з представниками обласного штабу перевіряємо, як рівень забезпечення місць компактного проживання в районах області, – каже Наталія Кравченко. – Тут насамперед має бути все необхідне для проживання: ліжка, матраци, білизна, засоби особистої гігієни, можливість приготувати їжу чи прийняти душ у нормальних умовах. Допомагають нам міжнародні волонтерські організації – Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Червоний Хрест та інші. Ми вдячні нашим партнерам за ту підтримку, яку нині отримуємо від них. Водночас постійно працюємо над тим, аби розширити перелік тих благодійників, які готові допомагати нам. Звісно, не всі вимушено переміщені особи лишаються жити в області. Утім навіть залишаючись тут тимчасово, громадяни мають отримати належні умова для перебування, підкреслила Наталія Кравченко. Додамо, натепер представники штабу вже проінспектували умови проживання ВПО на Уманщині та Золотоніщині. Надалі відвідають усі райони області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100