реклама

реклама

Українські воєнкори відреагували на новину про "червоні зони" для ЗМІ, тобто про те, що в низку населених пунктів і громад представникам преси заборонено в'їжджати для висвітлення війни, пише 5 канал. Обурення виникло, адже, виявляється, "червоні зони" існують лише для "не своїх" журналістів". Це щось на кшталт "усі рівні, але одні рівніші за інших"?

250186

Серед обурених воєнкорів і черкащанин Стас Кухарчук, який висвітлював воєнні події з епіцентру Сходу ще з 2014 року, а згодом журналіст отримував нагороду з рук президента – орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Пояснення такого рішення турботою про здоров'я та життя викликало гомеричний сміх, пише у Facebook журналістка "5 каналу" Ольга Калиновська.

Вона зауважила, що й раніше працювати журналістам на нулі було непросто, а висвітлення війни перетворювалося на "маніпуляції пальцями". А з появою т. зв. "червоної зони" на нормальній роботі ЗМІ на передовій "по суті, поставили хрест".

"Коли ми дізналися про списки "обраних", кому таки дозволили потрапляти в заборонені для більшості міста/місця, у мене особисто з'явилося дуже неприємне відчуття дежавю. Ми це вже проходили. І це було, (сподіваюсь), минуле. Коли ми лише починали боротися за право бути цивілізованою державою. Я наївно думала, що там, у минулому, все і залишиться", – пояснює Ольга Калиновська.

Керівник проєкту Donbas Frontliner, журналіст Андрій Дубчак наголошує:

"Сьогодні не може бути ані закритих зон (за винятком оперативно визначених у зв'язку з обстановкою), ані списків зі "своїми".

Воєнні кореспонденти оприлюднили відеозвернення, адресоване Офісу президента, Мінкульту, Міноборони. Йдеться про те, що влада створила в зоні бойових дій "світлофор": розмежування населених пунктів за кольором, і з "червоною зоною" – від Вугледару до Авдіївки, Сіверська і Бахмуту, де заборонена робота медіа.

"А ви знали, що журналістів, які висвітлюють російсько-українську війну, поділили на "своїх" і "не своїх"? І що війну вкотре намагаються цензорувати? Буквально за кілька днів після цього ми дізналися, що існує список ЗМІ, яким влада все ж дозволяє висвітлювати події навіть у "червоній зоні". Прізвища та імена "своїх" медійників "спустили" виконавцям на місцях. І ми – ті, хто є в так званому списку і ті, хто в нього не потрапив – протестуємо", – пише Ольга Калиновська.

Звертаємося до влади: можливо, це ж якась помилка, правда? Далі буде конструктивне рішення, так?

У зв'язку з рішенням влади, зокрема, Авдіївка Донецької області опинилася в "червоній зоні" та з 27 березня закрита для в'їзду. До міста, зокрема, не зможуть потрапити журналісти та волонтери.

реклама

Коментарі  

 
-2 #5 Купол 31.03.2023 22:26
Цитую воєнкомат:
а все таки цікаво, як за кордоном поживає синочок Табурця, про якого пишуть змі?

Дімка табурець в парижі розважається, поки його батько інших дітей на фронт відправляє
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 воєнкомат 31.03.2023 15:12
а все таки цікаво, як за кордоном поживає синочок Табурця, про якого пишуть змі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 СОЛДАТ 28.03.2023 21:27
Цитую Загребля:
То лі єщьо будєт... Корочє, хужє нє будєт, правда?

Главноє- пєрєстать стрєлять :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Загребля 28.03.2023 20:39
То лі єщьо будєт... Корочє, хужє нє будєт, правда?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #1 Олексій 28.03.2023 13:23
Бутусов вже наробив справ, скільки із-за нього горя було нашим хлопцям у Севдоні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100