реклама Делікат

Результати антикорупційної реформи в Україні обговорили в Черкаській обласній військовій адміністрації за участю голови Національного агентства з питань запобігання корупції Віктора Павлущика.

IMG_20240723_121543

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець нагадав, що на території області діє Антикорупційна програма, існує робоча група «Прозорість і підзвітність», яка системно моніторить предмет закупівель.

– Саме закупівлі є одним із напрямів, де можливі корупційні ризики. Вони й – найпоширеніші. Також предмети гуманітарної допомоги, подання декларацій державними службовцями. Та інші напрями, яким ми повинні приділяти більше уваги. Необхідно створити середовище, яке унеможливлювало б прояви корупції.

Зокрема, в обласній адміністрації функціонують внутрішні регулярні канали повідомлень про можливі факти корупційних порушень і пов’язаних із корупцією порушень.

– Відстежуємо подання декларацій нашими державними службовцями. За результатами цієї кампанії ми виявили 5 фактів неподання: це, переважно, було пов’язано зі звільненнями державних службовців.

У процесі роботи групи «Прозорість і підзвітність» обласна влада ознайомлюється з інформацією про закупівлі в територіальних громадах, наголосив Ігор Табурець. Проте, пояснив, що сфера відповідальності обласної державної адміністрації не розповсюджується так широко на територіальні громади, як звикли вважати.

Метою візиту до Черкащині Віктор Павлущик назвав комунікацію з регіонами.

– Ми відкриті до співпраці, готові комунікувати, надавати допомогу в діяльності, яка є нашими завданнями, завданнями регіональних адміністрацій, органів місцевого самоврядування.

Цьогоріч, за його словами, в Національного агентства з питань запобігання корупції є велика кількість завдань, не пов’язаних лише з фінансовим контролем. Це й функції, направлені на запобігання корупції.

– Невід’ємним елементом нашої співпраці з регіонами є робота з антикорупційними уповноваженими, організація ними формування, написання, підготовки антикорупційних програм та виявлення корупційних ризиків в діяльності їхніх органів, що надасть можливість запобігти корупційним проявам.

Важливе спілкування з населенням, громадськими активістами.

– Згідно з нашими дослідженнями, 73% населення України вважають корупцію другою за важливістю проблемою, звичайно, після війни (97%). Реальне число людей, які стикаються з корупцією – на порядок менше. 73% показують жагу населення жити без корупції.

Фахівець відзвітував, у Черкасах з регіональною владою вони спілкувалися про єдиний портал повідомлень викривачів, надання методологічної допомоги, матеріалів, які можуть бути використані для якісної роботи, спрямованої на запобігання корупції у регіонах та громадах.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 atacam 26.07.2024 12:13
смешные вы люди заедьте на кедыну на строительство дворцов и замков чиновников администрации и мэрии или к....сю во двор с вышками для пулемётов вот и получите полный тебе набор всей вашей коррупции от партии врагов народа.Может расскажете почему ахметов частник захватил всю энергетику страны и население ему основные средства разрушенные врагом восстанавливает платя неподъёмный тариф высосанный из пальца ермака.Или историю свежую пусть прокоментирует как горит палает техніка ворожа у депутатов в виде жёнушкиного лексуса но то так ерунда сумасшедший какой то ведь у этих уродов и врагов то нет а вы им коммуналку исправно платите пересичні
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Ревізор 23.07.2024 19:08
Змушений приїхати ще мінімум пару раз. Забув тщатєльно осмотреть Красний Уголок в ОВА, на предмет соответствовані я його требування боротьби з антикорупцією.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Фахівець-голова. 23.07.2024 17:19
Харашо так посиділи на накритій поляні, поспілкувались. Чудова природа, чудовий корабельний сосновий бір. Було куди потім тихо підти в лєс з презентованим мені чемоданчиком.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Стабилизец 23.07.2024 16:33
27 процентов коррупционеров кошмарят 73 процента белых и пушистых. Ржака.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 1 23.07.2024 16:18
Поговорили і все йде по накатаній дорозі. :-) :lol: :lol: :lol: Всім стало легше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Дімон антикорупційний 23.07.2024 15:04
Старий, я не понімаю, про яку корупцію у вас там може йти мова? Всі ж прозорі аж світяться!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100