реклама Делікат

Навесні цього року ініціативна група ГО «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» у складі Олександра Січкаря, Антона Юрченка та Веніаміна Плотнікова вирішила створити ряд заходів, які допоможуть учнівській молоді у сексуальному вихованні. Ініціативу назвали «(НЕ) дорослі діти» та направили на конкурс проєктів від ГО «СТАН».  Отримавши схвальні відгуки від конкурсної комісії та відповідне фінансування – приступили до роботи.

Перший воркшоп під назвою «Sex Education. Це просто!?» відбувся у молодіжному просторі «Саме час». Просвітницький захід провела наша гостя із Житомира, молодіжна працівниця, тренерка з неформальної освіти, тренерка програми «Молоді Амбасадор(к)и Розмаїття» Анастасія Нетребицька.

IMG_1577

Під час заняття молодь дізналася багато цікавої та корисної інформації. Так, наприклад, зрозуміла чому сексуальна освіта – це не лише про статеві стосунки, розвінчувала міфи про секс та порно-індустрію, а ще дізналися про правильне користування контрацепцією. По завершенні кожен та кожна отримали інформаційні буклети про хвороби, які передаються статевим шляхом.

По завершенні воркшопу Олександр Січкар поспілкувався із тренеркою заходу та розпитав у неї про її шлях у молодіжний активізм і тренерство. Прослухати подкаст можна за покликанням https://youtu.be/vAaOGQWcAnI

Також була організована зустріч із гінекологинею, лікаркою-акушеркою Валерією Григор’євою. Разом із Веніаміном Плотніковим вона записала подкаст «Фізіологія підлітків», де фахівчиня розповіла про зміни у дівчат та хлопців у цей період, основні принципи гігієни сучасної медицини, вплив лібідо на формування особистості.

Ще один захід був проведений у режимі онлайн. Тренінгове заняття «психологія статі. Аспекти сексуалізації» провеле тенерка з неформальної освіти, тренерка програми «Молоді Амбасадори Розмаїття», психологиня Яна Малига. Вона розповіла учасникам та учасницям про етапи розуміння власної статі, формування сексуальності, стилі кохання. Також хлопці й дівчата працювали над створенням своєї власної Карти кохання.

Окрім того, у межах ініціативи було закуплено ряд тематичних книг, які знаходяться у молодіжному протсорі «Саме час» у вільному доступі. Десяток книг допоможе тобі краще зрозуміти різні аспекти свого тіла, гармонію гормонів, контрацепцію та секс без ризиків.

Також творча молодь долучилася до розробки тематичних стікерпаків. Вони були надруковані в поліграфії та зараз активно розповсюджуються серед молоді.

Ініціатива «(НЕ) дорослі діти» реалізується в межах програми «Молоді Амбасадор(к)и Розмаїття» - проєкту для молоді та молодіжних працівників з посилення соціальної згуртованості для створення інклюзивного, мирного суспільства, мінімізації ймовірності конфліктів, що виникають між різними групами, та прискорення процесу інтеграції молодих людей з числа ВПО.

Проєкт реалізує громадська організація “СТАН” у партнерстві з альянсом за права, рівність та міжнародну солідарність “ActionAid” за підтримки Disasters Emergency Committee (DEC),  Global Fund for Children (США), Terre Des Hommes (Німеччина) та IM Swedish Development Partner (Швеція).

Антон ЮРЧЕНКО,

ментор ініціативи «(НЕ) дорослі діти»

Фото

Даша ХОМЕНКО

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-6 #3 ОВА-шна клєрочка. 28.07.2024 19:31
Чудовий захід!!!! Ето же мій профіль. І фас! Буду проводити практичні заняття по правильному вживанню прийома пілюль та прочіх мєханічєських, та й не тілько, срєдств в любі сезони.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #2 Олександр 28.07.2024 13:15
Чудовий захід! Дякую учасникам ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #1 Хвєдя 26.07.2024 16:44
Антіресно! Нєбось помаленьку в ЛГБТ агітірують :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100