реклама Делікат

Маньківський селищний краєзнавчий музей, розташований в с. Дзензелівка Уманського району, відзначив 35-ту річницю його створення. Будівля музею має більш як 100-річну історію, але найцікавіші події тут відбувалися останні чотирнадцять років, коли відбулося унікальне явище для музейного простору країни в сільській місцевості — вечори класичної музики, участь у яких брали музиканти з Німеччини, Норвегії, Бельгії, Кіпру, Греції, США, Сінгапуру а також різних куточків України, розповідає завідувач сектору культури та туризму Маньківської селищної ради Микола Потапенко.

«В самому музеї зібрано більше 7000 експонатів, але найціннішим «експонатом» музею є його приміщення, за яким закріпилась назва «Вища школа». Воно збудоване в 1912 році Дзенгелівським Ощадно-Позичковим Товариством як чотирикласне міське училище і було відомою освітньою установою Київської губернії, яка паралельно з основним навчанням готувала кадри для системи сільської кооперації.

214

Київський Союз Установ Дрібного Кредиту, який був створений з ініціативи Олександра Черненка та Христофора Барановського, діяв у селі Дзенгелівка (тоді село мало таку назву) з серпня 1907 по 1911 і був головним банком сільської кооперації в Київській губернії», — продовжує Микола Потапенко.

В рамках урочистого заходу з нагоди 35-ліття заснування музею виступили колективи з Дзензелівки та Маньківщини, серед них народний аматорський хор «Родина», народний аматорський гурт «Козацька рада», народний аматорський дует «Пізні зустріч». Вони відомі тим що змогли зібрати 6 мільйонів гривень для ЗСУ, виступаючи в різних містах та селах.

Про це пише сектор культури та туризму Маньківської селищної ради, фото організаторів

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100