реклама

реклама

 Об'єднана опозиція Черкащини могла б запропонувати когось на посаду начальника управління культури Черкаської облдержадміністрації. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив голова обласного штабу Об’єднаної опозиції та депутат облради Анатолій Бондаренко.


– Навіть у нас у фракції (партії «Батьківщина в обласній раді, – ред.) є люди фахові, такі, як Валентина Коваленко (депутат обласної ради від ВО «Батьківщина», голова обласної організації Національної спілки письменників України, – ред.), яка має до культури певний стосунок. Однак ми це питання не обговорювали, тому що на сьогодні діалогу з владою немає, – говорить Анатолій Васильович.

На думку опозиціонера, потрібно, щоб на посаді начальника обласного управління культури працював фахівець, людина, яка знає галузь.

– Це сьогодні нелегка робота, тому що культура культурою, а стан сільських будинків культури – ганебний. Вони всі – у напівзруйнованому стані. Під час передвиборної кампанії аварійний стан будинків культури був одним із найболючіших питань. Можливо, вони не можуть знайти фахівця і там такі умови для роботи... Але є ж заступники, які займаються гуманітарною сферою. Чому вони сьогодні не працюють у цьому напрямку? Треба шукати. Можливо, в цій команді вже ніхто не хоче працювати? – припускає Анатолій Бондаренко.

Нагадаємо, що попереднього очільника управління Василя Марштупу голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб звільнив ще 27 серпня через «недоречності й проблеми в розвитку культури на Черкащині».

Читайте також: Тулуб шукає міцного керівника на посаду обласного управління

У жовтні «Прочерк» знайшов людину, якій пропонували очолити управління культури. Нею виявився Генеральний директор національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» Олександр Комаренко. Однак Олександрові Васильовичу довелося відмовитися від посади у зв’язку зі станом здоров’я.

Ще в листопаді голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб під час прес-конференції повідомив, що є ще дві кандидатури на посаду начальника обласного управління, які запропонували до розгляду Міністерством. Очевидно, ці дві кандидатури відбір так і не пройшли...

Аналогічна ситуація із затримкою призначення керівництва – і в Міністерстві культури, пише «Комерсант-Україна». На нового очільника там чекають вже три тижні. Поки що Президент Віктор Янукович проводить консультації щодо кандидатури міністра культури.

Голова підкомітету з питань охорони й популяризації культурної спадщини бютівець Олександр Бригинець розповів, що на посаду міністра культури претендують кілька можливих кандидатів.

– Найбільше в кулуарах говорили про призначення Ганни Герман, але тоді ще обговорювалася ідея, що Дмитро Табачник буде віце-прем'єром з гуманітарного блоку. Однак пані Герман заявила, що не буде працювати в підпорядкуванні Табачника, – розповів Бригинець. – Тепер, оскільки Табачник не став віце-прем'єром, можливо, спробують знову переконати Ганну Герман. Говорили також, що міністром може бути Володимир Гришко (оперний співак), Тимофій Кохан, Юрій Богуцький (теперішній заступник міністра культури) або Таїсія Повалій (депутат від Партії регіонів).

Раніше чоловік і продюсер Повалій Ігор Ліхута заявляв журналістам, що його дружині не надходили пропозиції очолити Міністерство культури.

Як відомо, новий склад Кабінету міністрів був призначений 24 грудня. Без керівництва залишилися лише мінкульт і мінпромполітики.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100