реклама Делікат

Сьогодні черкаська опозиція пікетувала обласне управління МВС, обурена нальотом людей у міліцейській формі на керівника черкаської міської організації ВО «Свобода» Андрія Лупка, про що ми писали раніше. Невідомі правоохоронці на двох легкових автомобілях, погрожуючи зброєю, затримали Лупка нібито за підозрою, що він своєю автівкою збив людину. При цьому погрожували і примушували підписати протокол. Свободівець нічого не підписав, і його відпустили.

Фото з блогу Назара Обідзінського

Фото з блогу Назара Обідзінського


«Ми кажемо: невідомі люди у міліцейській формі, бо справжні міліціонери мають представлятися і показувати посвідчення», -нагадав міліціянтам їхні посадові інструкції голова черкаської обласної «Свободи» Юрій Ботнар.

На акцію із Києва прибув і свободівський народний депутат, куратор Черкащини Юрій Сиротюк. Про це інформує видання «Дзвін».

«Замість того, щоб зайнятися розслідуванням фальсифікацій під час виборчої кампанії, зокрема і на двох черкаських так званих «проблемних», округах і сьогодні завести в це приміщення головних фальсифікаторів в наручниках, того ж Богдана Губського, міліція переслідує патріотів», – виступив Юрій Сиротюк.

Фото з блогу Назара Обідзінського

Фото з блогу Назара Обідзінського


«Я переконаний, що міліція Губського навіть не допитувала, однак постійно «наглядає» за активістами «Свободи». Влітку, пригадуєте, в Каневі за абсурдним звинуваченням затримували двох молодих активістів, нещодавно провокацію вчинили щодо активіста Василя Тертичного, днями в Києві було побито колишнього керівника черкаського обласного виборчого штабу ВО «Свобода», народного депутата Едуарда Леонова. А коли в ситуацію втрутився інший депутат Андрій Іллєнко, то міліція доповіла, що останній побив кілька десятків молодих спортсменів… Міліція у своєму прагненні захищати владців дійшла до повного абсурду. Скоро «з метою захисту громадян», як завжди значиться в правоохоронних звітах, «Беркут» буде хапати тих громадян прямо під їхніми під’їздами і везти в каталажки», – зазначив народний обранець.

Читайте також: Каплій – про Дернового : «Двічі амністії не буває»

Його підтримав і невизнаний ЦВК народний депутат по 197 виборчому округу, лідер Об’єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко.

Фото з блогу Назара Обідзінського

Фото з блогу Назара Обідзінського


«Те що відбулось із нашим побратимом Андрієм Лупком – це ланка одного і того ж ланцюга дій того антинородного режиму, який створив Янукович і його банда. Всі ми прекрасно пам’ятаємо, як влітку минулого року наших хлопців-патріотів, які вийшли на захист української мови, працівники спецпідрозділів міліції по звірячому викидали із майдану, захоплювали депутатів Черкаської міської ради. Ще зовсім недавно, на виборах депутатів Верховної Ради, замість того, щоб захищати волевиявлення українців, ці бандити у формі кришували фальшування, захоплювали приміщення окружної виборчої комісії на 197 окрузі, на 194 окрузі міліціянти, на чолі з паном Дерновим, стали головними фальсифікаторами. І сьогодні вони продовжують свою репресивну політику…» – заявив Леонід Даценко.

Фото з блогу Назара Обідзінського

Фото з блогу Назара Обідзінського


Він наголосив, що Об’єднана опозиція Черкащини продовжуватиме наполягати на одній із ключових своїх вимог до влади – на відставці Валерія Дернового, який вже неодноразово «засвітився» на виборчих скандалах, а свого часу за виборчі «подвиги» у Мукачеві навіть був засуджений.

У той час, як слово передали двом черкаським опозиціонеркам, депутатам обласної ради Наталії Старіковій та Любові Майбороді, Юрій Сиротюк заніс свої депутатські запити безпосередньо до Валерія Дернового. Політичні ж вимоги щодо відставки начальника обласного УМВС «свободівці» пообіцяли поставити і на загальноукраїнському рівні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100