реклама

реклама

Запальна дискусія щодо можливості керування Черкаською обласною міліцією Валерієм Дерновим відбулася у програмі «Велика політика з Євгенієм Кисельовим». Міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову опонувала журналіст тижневика «Корреспондент» Кристіна  Бердинська. На ключове її питання, чи факт скоєння правопорушення Валерієм Дерновим дозволяє йому обіймати керівну посаду в органах МВС, міністр виправдовувався відсутністю обвинувачу вального вироку суду. Нижче – стенограма дискусії

Евгений КИСЕЛЕВ: Пожалуйста, следующий вопрос Кристина Бердинская, журналист еженедельника «Корреспондент».

Кристина БЕРДИННСКАЯ: Да, у мене запитання щодо кадрових призначень. Зараз, наприклад міліцію в Черкаській області очолює полковник Валерій Терновий і я хочу нагадати глядачам, що ця людина колись очолювала мукачівську міліцію і під час скандальних виборів мера Мукачева у 2004 році ця людина підробила службову документацію, зменшила кількість охорони міськвикомкому до двох міліціонерів і у зв’язку з цим у злочинців не було жодних проблем викрасти. І як ви знаєте, пане міністр, потім була порушена кримінальна справа, провину пана Дернового було доведено в Мукачівському міському суді і хоча він потрапив від апеляцію, факт залишається фактом: людина скоїла правопорушення. У зв’язку з цим у мене запитання. Скажіть будь-ласка як можна назначати керувати охороною правопорядку області людину, яка сама скоїла правопорушення? Як тоді? В чому тут очистка мундиру?

Анатолий МОГИЛЕВ: У мене до вас одне питання: Відносно цієї людини вирок суду є чи ні?

Кристина БЕРДИННСКАЯ: Він визнав свою провину. Людина визнала, що вона скоїла правопорушення.

Анатолий МОГИЛЕВ: Згідно з нашою конституцією виновность людини може бути підтверджена тільки вироком суду. Я вас ще раз спрашую: Вирок суду відносно є чи нє?

Кристина БЕРДИННСКАЯ: Ну, якщо є апеляція, апеляція подається…

Анатолий МОГИЛЕВ: Я вас питаю: Є вирок суду чи ні?

Кристина БЕРДИННСКАЯ: Є постанова в якій чітко прописано, що людина скоїла правопорушення.

Анатолий МОГИЛЕВ: Згідно з нашою Конституцією не постанова, а потрібен вирок суду.

Кристина БЕРДИННСКАЯ: Тобто якщо людина скоїла правопорушення і немає вироку суду, вона може очолювати керівну посаду в МВФ?

Анатолий МОГИЛЕВ: В міліції не може робити людина відносно якої є вирок суду, звинувачувальний вирок, відносно того пана, якого ви кажете. Відносно нього є вирок суду? Нема.

Кристина БЕРДИННСКАЯ: Але він скоїв правопорушення і визнав сам це.

Анатолий МОГИЛЕВ: Погодьте, у нього тоже є права, оговорені Конституцією. Відносно нього нема вироку суду? Нема.

Евгений КИСЕЛЕВ: А следствие было?

Анатолий МОГИЛЕВ: Слідство було.

Евгений КИСЕЛЕВ: И чем закончилось?

Анатолий МОГИЛЕВ: Було припинено. Я перейду на русский. Это такой риторический вопрос: Почему он работает? Нет никаких законных оснований ему не работать, нет законных оснований, нет в отношении его приговора суда.

Кристина БЕРДИННСКАЯ: Людина порушила закон і вона працює в міліції, як це може бути, що в міліції працює людина, яка сама порушує закон

Евгений КИСЕЛЕВ: То есть вы говорите, извините, я помогу разобраться в этом споре. Вы говорите, что проводилось следствие по поводу тех обвинений, которые были выдвинуты.

Анатолий МОГИЛЕВ: Так точно.

Евгений КИСЕЛЕВ: И это следствие не подтвердило того, что закон был нарушен.

Анатолий МОГИЛЕВ: Я еще раз говорю. У нас в Украинском законодательстве виновность человека может подтвердить только приговор суда.

Евгений КИСЕЛЕВ: Это во всем цивилизованном мире так.

Анатолий МОГИЛЕВ: Все, точка. Обвинительного приговора суда в отношении человека нет. Все. Его права никто не имеет права ограничивать. У нас стало последнее время модно обвинять кого-то в каких-то информациях оперативных, которые есть. Я поверьте, из сидящих здесь людей в зале в отношении любого можно найти какую-то оперативную информацию.

Евгений КИСЕЛЕВ: В советские времена достаточно было какой-нибудь строчки в характеристике чтобы при назначении человека на должность лишний раз подумали.

Анатолий МОГИЛЕВ: Но мы же сейчас ругаем советский строй, систему тоталитарную, которая жестко прессовала личность человека. Я просто говорю, что за последние особенно годы настолько стало модно говорить «Мы имеем информацию о ком-то». Да информации у нас, в Службе безопасности море.

Евгений КИСЕЛЕВ: Слушайте, в Америке никакого тоталитаризма нет. Знаете, какие проверки устраивают чиновникам перед назначением?

Анатолий МОГИЛЕВ: Проверки устраивать можно, но по нашему действующему у нас законодательству виновность человека закрепляется только одной вещью – приговором суда. Все. Ничем другим обвинять нельзя.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100