«Маразм міцнішає», – так реагує нарішення більшості в Черкаській міськраді щодо розпуску виконкому соратниця мера Черкас, депутатка групи Вільні демократи Наталія Даньковська. Свою реакцію на подію вона висловила у соцмережі «Фейсбук».

«Такі ярі противники Партії регіонів, які ще в суботу розносили в пух і прах партію влади, в обіймочку з ними прийняли дебільне рішення про розпуск виконкому. Я, як юрист, не буду звертати на правові моменти цього рішення, бо думаю, що більшості громадян це нецікаво (хоча, як на мене це рішення писали особи без освіти і логічного мислення). А от те, що вони прийняли рішення не на користь громадян це однозначно», – переконана Наталія Даньковська.

«По-перше, це виконком за весь період, який наробив найменше помилок і виконував свої повноваження як найліпше. Крім того, його навіть не заслухали, а з кандачка вирішили, що він поганий. По-друге, ну розпустили, і що? Будуть не пропускати новий склад виконкомом запропонований міським головою (я в цьому більш ніж впевнена) і однозначно плюватимуть на тих людей, яким треба буде отримати рішення (як то перепланування, опіка, піклування і ще багато інших). По-третє, на відсутність мотиву задля громадян вказує і явка тих депутатів. Як розпускати виконком так зібралися (чи їх зігнали) 34 депутати. І відразу ж після цього рішення розбіглися і залишилася їх маленька купка. Плювали вони і на необхідність прийняття бюджету, програм для громади, та і взагалі на виконання своїх депутатських обов’язків», – обурюється депутатка.

«Мені цікаво як керівництво партії «Батьківщина», «Удар», «Фронт змін» відреагують на такі неадекватні дії своїх місцевих політиканів. Розчаровує лише те, що багато громадян таки повірять, що це заради них і знову на наступних виборах будуть обирати таких от (навіть і не знаю як назвати)», – зазначає Наталія Даньковська.

Нагадаємо, учора депутататська більшість Черкаської міськради проголосували за розпуск виконавчого комітету Черкаської міської ради і припинення повноважень заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів та керуючого справами. Рішення, яке голосувалося в поіменному режимі, підтримали «батьківщинівці» та «регіонали». За це проголосувало 34 народних обранців.

Міський голова Черкас Сергій Одарич назвав причиною об’єднання різних груп депутатів у більшість гроші.

«Причина проста і банальна – гроші. У порядку денному сесії стояло питання про звернення до Конституційного суду щодо плати за землю. В Черкасах близько десятка орендарів (із кількох тисяч!!!) не перейшли на нову нормативну оцінку землі. До бюджету не надійшло 130 мільйонів гривень (це вдвічі більше, ніж минулого року ми інвестували у капремонт доріг). Із цих 130 – 103 мільйони гривень – борг ПАТ «Азот». Тому і закрутилася ця «каша». Їм дуже не хочеться платити. Вони вважають, що депутати коштують дешевше», – зазначив мер у своєму блозі на «Українській правді».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100