Почесний Президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська відреагувала на заяву міського голови Черкас Сергія Одарича про наявність заборгованості підприємства за користування земельними ділянками перед громадою міста Черкаси. Нижче подаємо заяву Валентини Жуковської без змін:

«У ніч проти четверга, у мережі Фейсбук, міський Голова Черкас Сергій Одарич виступив із черговою неправдивою заявою, яка була поширена ЗМІ. Залишаючи поза увагою суб’єктивні причини такої заяви, хочемо підкреслити неприпустимість подібних звинувачень без надання відповідної доказової бази та аргументації. Відповідально заявляю, що станом на 1 квітня 2013 року відсутня будь-яка заборгованість Підприємства перед черкаською міською радою за оренду землі. Також нам не відомо про будь-які суди, які велися або ведуться міською радою проти ПАТ АЗОТ у вказаний паном Одаричем час.

Ми вимагаємо від міської влади більш відповідально ставитися до власних заяв щодо бюджетоутворюючого підприємства. Честь та ділова репутація підприємства є надзвичайно важливим фактором у нашій діяльності. Ми просимо пана Одарича або спростувати це твердження, або надати відповідні пояснення із документальними підтвердженнями.

У місті існує чимало актуальних проблем, у тому ж числі інфраструктурних, які необхідно вирішувати якомога швидко і спільними зусиллями влади та бізнесу. Ми, як бюджетоутворююче підприємство, зацікавлені у довготривалій, прогнозованій та ефективній співпраці із місцевою владою».

Прес-служба Валентини Жуковської надала додаткову інформацію для засобів масової інформації

За рішеннями Черкаської міської ради в 2003-2005 роках між ВАТ «Азот» та Черкаською міською радою були укладені договори оренди земельних ділянок в кількості 21 шт. строком на 49 років.

Відповідно до пунктів 3.2 та 4.1 даних договорів розміри оренди річної орендної плати за користування земельними ділянками встановлені від 1% до 3% від грошової оцінки землі.

На підставі положень відповідних договорів оренди землі, керуючись положеннями Земельного кодексу України та Законом України «Про оренду землі», ВАТ «Азот» як землекористувач-орендар вчасно та в повному обсязі виконувало свої зобов‘язання по сплаті орендної плати за землю.

Станом на 01.04.2013р. у ПАТ «Азот» відсутня заборгованість перед Черкаською міською радою за оренду землі.

В грудні 2011 року між ВАТ «Азот» та Черкаською міською радою були укладені договори купівлі-продажу земельних ділянок.

Тобто, ПАТ «Азот» з землекористувача стало власником земельної ділянки.

Згідно із ПКУ, земельний податок - це "обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв) (пп. 14.1.72 ст. 14 ПКУ).

Відповідно до ст.271 ПКУ базою оподаткування плати за землю є:

- 271.1.1. нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого цим розділом.

Стаття 274 ПКУ передбачає - ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки, за винятком земельних ділянок, зазначених у статтях 272, 273, 276 цього Кодексу.

ПАТ «Азот» вчасно сплачує земельний податок.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100