Якщо опозиція не блокуватиме Верховну Раду, рішення про вибори в «проблемних» округах і в Києві буде прийнято в цьому році. Про це в ефірі «5 каналу» заявив народний депутат від Партії регіонів Олександр Стоян, пишуть «Коментарі».

– Вибори відбудуться, в усякому разі до кінця року мають відбутися. Якщо не блокуватимуть більше парламент, ми будемо приймати закони, зокрема і про вибори в Києві, і про вибори в інших містах, – зазначив «регіонал».

За його словами, «Партія регіонів за те, щоб вибори відбулися, і як тільки буде рішення Конституційного суду, ми проголосуємо за вибори по Києву, ми призначимо вибори в інших містах, і підтримаємо однозначно вибори на цих спірних, скандальних округах».

При цьому Стоян висловив упевненість, що в п'яти «проблемних округах Партія регіонів «мінімум два-три мандати візьме».

Разом з цим «регіонал» зазначив, що навіть якщо опозиції вдасться перемогти на всіх цих п'яти округах, і отримати ще п'ять депутатських мандатів, все одно їхні лави в парламенті не поповняться, тому найближчим часом ще декілька депутатів оголосять про вихід з опозиції.

– Теоретично допустимо, що опозиція візьме ще п'ять мандатів, але у них вже мінус сім, і ще буде мінус десять, з опозиції вийдуть найближчим часом. А ці всі мінуси йдуть нам в плюс, тому що вони стають незалежними, вони голосують разом з нами, – підсумував Стоян.

Нагадаємо, що за підсумками парламентських виборів 28 жовтня 2012 ЦВК визнала неможливим встановити підсумки голосування у п'яти мажоритарних округах, і рекомендувала Верховній Раді призначити в округах повторні вибори. Водночас в парламенті вважають, що це питання в компетенції Центрвиборчкому. 29 грудня 54 нардепа подали подання до Конституційного суду з проханням офіційно розтлумачити окремі положення закону «Про вибори народних депутатів України».

23 квітня Конституційний Суд відмовив у відкритті провадження за цим поданням, мотивувавши своє рішення тим, що питання про повторні вибори – не в компетенції суду.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100