реклама

реклама

 Екс-мер Черкас Сергій Одарич продовжує інформаційну війну з головою Черкаської облдержадміністрації Сергієм Тулубом. У соцмережі «Фейсбук» Сергій Одарич опублікував другу частину відкритого листа губернатору під назвою «Інвестиції, бюджет розвитку, благоустрій»


Нижче подаємо лист без змін.

«Ваша цитата: «Чому в місті продається земля, об’єкти нерухомості в самісінькому центрі, а місто нічого від цього не виграє?»

Пане Тулуб, в одному інтерв’ю Ви плутаєтеся і говорите про діаметрально протилежні речі. Ви заявляєте про те, що земля і майно продаються, а місто нічого не отримує. А вже через кілька речень Ви кажете про небачений бюджет розвитку міста у розмірі 180 млн. грн. Вам, як губернатору із трирічним стажем, варто було б вже вивчити, що бюджет розвитку якраз і наповнюється від продажу муніципального майна і землі.

Місто від цього виграє. Якщо Ви порівняєте бюджети розвитку обласних центрів, то побачите, що бюджет розвитку Черкас співмірний із бюджетом розвитку міст, які за населенням удвічі, а то і у тричі, більше за Черкаси.

Місту вистачає власних, самостійно зароблених коштів на капітальний ремонт доріг, придбання медичного обладнання для лікарень і поліклінік, заміни старих вікон на нові склопакети в школах і садках, встановлення індивідуальних теплових пунктів тощо.

Ще одна Ваша цитата: «Чому замість зеленого парку Черкаси стають містом пеньків?»

Чергова брехня. Загалом за шість років моєї діяльності лише у трьох місцях ми провели вирубку дерев.

Перше місце – вулиця Гагаріна.

Ми вирубали два ряди аварійних тополь уздовж вузенької вулиці Гагаріна від Пагорба Слави до вул. Жужоми. Саме у цьому місці у 2008 році ми розширяли вулицю. Вона з’єднала мікрорайон «Митницю» з центром міста.

Друге місце – вулиця В. Чорновола.

На цій вулиці ми видалили старі тополі, які десятиріччями «дарували» черкасцям пух. Через це страждали алергетики. Ми замінили аварійні тополі новими деревами: жодних пеньків там не залишилося.

Третє місце – Європейська площа.

Там ми замінили старі липи на молоді клени. Нові дерева брали у «дорослому» віці, тому вже цього року їхні крони створюватимуть затінок для містян.

Усі ці вирубки відбувалися згідно з чинним законодавством із відповідними дозволами. На відміну від Вас, Сергію Борисовичу, коли Ви знищили усі дерева на Соборній площі, не отримавши з міськвиконкому жодних дозволів і не сплативши жодної копійки відновлювальної вартості за ці дерева. Усі звернення міської ради до прокуратури досі лишаються без відповіді.

Свого часу багато галасу було щодо каштанів на бул. Шевченка. Ви кожного ранку їздите на роботу і з вікна свого авто можете спостерігати, наскільки гарною стала каштанова алея після санітарної обрізки і формування крон. І жодне дерево не загинуло.

Черговий Ваш «перл»: «Мер обіцяв, що вже до осені будуть відремонтовані основні транспортні магістралі, тротуари та площі».

Мабуть, Ви давно не висовували свого носа далі власного кабінету. Ми відремонтували понад 23 км основних транспортних магістралей. Могли б зробити більше, але, на жаль, не отримали жодної допомоги від Вас, як представника держави, у вчасному фінансуванні робіт з ремонту доріг. Перший платіж через державне казначейство затримався на цілий місяць. Поточні платежі затримувалися на кілька тижнів. Завдяки такій «роботі» держказначейства ми фізично не змогли виконати робіт на суму близько 30 млн. грн.

Цитата з Вашого інтерв’ю: «Усі будинки будуть оснащені індивідуальними лічильниками, а школи та садочки зазнають капітального ремонту. І де все обіцяне?»

Це Ваша хвороблива фантазія. Я обіцяв не лічильники встановити, бо самі по собі лічильники не дають ніякого ефекту ні для економії коштів, ні для якості теплопостачання. А обіцяв за 2012-2013 роки оснастити 103 житлові будинки індивідуальними тепловими пунктами. І робота над цим триває, більше половини вже встановлені. ІТП покращує тепловий режим у будинку і «заощаджує» для жителів до 15% тепла, а отже – грошей.

Чергова цитата з Вашого інтерв’ю: «Ремонт туалету на стадіоні, яким досі ніхто не користується, обійшовся бюджету у 2 млн. грн. Ця сума не набагато менша, ніж витрати на всю освіту у 2012 році».

Сергій Борисович, Ви навіть не задумуєтесь, що говорите! Торік міський бюджет профінансував усі видатки по галузі освіти без затримок і боргів. Загалом ця сума склала 295 млн. грн. Це аж ніяк не 2 млн. грн.! Як можна із таким рівнем компетенції, як у Вас, керувати областю?
Щодо туалетів на стадіоні, роботи були закінчені ще восени минулого року. Розумію, що Ви ними не користуєтеся, бо для вас зробили ВІП-ложу. А от уболівальники, що відвідують стадіон, мають можливість користуватися цивілізованими вбиральнями, а не бігати, як у минулі роки, у кущі чи до вигрібної ями.

І остання Ваша цитата на сьогодні: «Куди зникають кошти, і чому на нові вольєри для павуків у зоопарку кошти в бюджеті знайшлися, а на капітальний ремонт ліфтів грошей у міста немає?»

У міста є гроші і на вольєри, і на ліфти. По-перше, невеличке зауваження: павуки живуть не в вольєрах, а в тераріумах. По-друге, на зоопарк з бюджету розвитку торік спрямували близько 320 тис. грн. А от на ліфти – в 15 разів більше. Близько 5 млн. грн. І в Черкасах не стояв жоден ліфт.

При цьому не треба забувати, що за останні роки ми відродили наш зоопарк і його почали відвідувати люди з інших міст та областей. По низці позицій наш зоологічний парк став найкращим в Україні і саме тому Евроазійська регіональна асоціація зоопарків та акваріумів обрала Черкаський зоопарк місцем для проведення своєї щорічної міжнародної конференції, яка відбудеться восени цього року.

Між тим маю до Вас, Сергію Борисовичу, кілька зустрічних питань.

Як Ви полюбляєте підкреслювати, Черкаси – це лише четверта частина області. Бюджет розвитку міста – 180 млн. грн. Це мої досягнення і досягнення нашої команди. Тож настав час і Вам похвалитися своїми досягненнями.

Чому Ви скромно мовчите, що бюджет розвитку усієї Черкаської області – лише 50 мільйонів гривень, з яких 10 – це субвенція з Києва! Дайте відповідь черкащанам про те, як Ви свою імпотенцію в залученні коштів до обласного бюджету намагалися перекрити вилученнями із бюджетів міст і сіл у розмірі 30% від бюджетів цих населених пунктів. Може, не варто заздрити Черкасам, а вже час самому, врешті-решт, зайнятися роботою?

Чому пішов з Черкас «Богдан»? 28 січня 2011 року на колегії ОДА саме Ви заявили, що корпорація «Богдан» оголошується в Черкасах і області «персоною нон грата».

Чому у черкаському річковому вантажному річковому порту не побудувався найкрупніший в Україні зернотрейдер «Нібулон» і досі вантажний порт стоїть у Черкасах занедбаний?

Чому з Черкаської області пішов світовий лідер кампанія «Бондюєль»?

Читайте також: Черкащина відлякує інвесторів?

Чому після спілкування з Вашим вічним помічником і правою рукою Євгеном Влізлом німецька компанія «Хенкель» відмовилася будувати завод в Черкаському районі?

Розкажіть, що Ви робили з французькими інвесторами, що захищати їх від Вас до Черкас приїхав особисто Посол Франції?

Поясніть громаді, чому Президенту України Віктору Януковичу під час візиту в Німеччину задають незручні запитання щодо Вашого тиску на «Фрезеніус»?

Улітку 2010 року Ви попросили передати Вам аеропорт «Черкаси» і обіцяли, що вже у вересні він прийматиме делегації хасидів. Однак зараз майже середина 2013 року, а літаки так і не літають, а заборгованості аеропорту перед міським бюджетом і своїми працівниками лише нарощуються.

Ставлення до бізнесу і інвесторів Ви самі проілюстрували у 2010 році, коли на одній із нарад в Черкаській ОДА розповідали, як примусити підприємців «поважати владу»: «Ты подвези туда петушка (трактор) и начни копать! Как дойдешь до кабеля, который электроэнергию ведет к дому, так его переруби. Да, начнет ходить. Куда ему деваться? Семья дома, дети малые и так далее, надо заниматься. Надо уважать власть!» Це ж саме Ваші слова! Саме так, по Вашому, треба обходитися із тими, хто наповнює бюджет, сплачує податки?

Тому не треба із хворої голови перекладати на здорову.

Саме через таких, як Ви, у громадян формується негативне ставлення до влади уцілому: і до Президента, і до Уряду, і до міських та сільських голів.

Далі буде», – знову, як і в першій частині відкритого листа, зазначив наприкінці Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100