Відомій українській письменниці Марії Матіос адміністрація Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького не дає дозволу зустрітися зі студентами. Про це заявила учора на прес-конференції куратор Черкаської області від «УДАР» у Верховній Раді України Ірина Геращенко та підтвердила сама письменниця, народна депутатка Марія Матіос.

Народні депутатки засмучені, що їм не дозволили зустрітися з черкаськими студентами

Народні депутатки засмучені, що їм не дозволили зустрітися з черкаськими студентами


За словами Геращенко, прохання надати дозвіл на зустріч з черкаським студентством вже півтора місяця лежить на столі адміністрації університету без відповіді.

– Журналісти,  перекажіть ректорові університету, студентам, що я, правда, хочу зустрітися з ними як письменниця. Думаю, що в Україні треба припинити ту практику, коли з письменником можна говорити тільки з мертвим. Чинний міністр освіти сказав, що вивчати українських письменників треба після того, як вони умруть. Я хочу говорити зі своїм народом, поки я жива. Думаю, нам є про що поговорити: про життя, про світ, про майбутнє, минуле… Ми – люди не агресивні, добре налаштовані. Корона з черкаського університету не впаде, якщо ми переступимо його поріг, – переконана відома українська письменниця, народний депутат від «УДАР» Марія Матіос.

Схожа проблема спіткала і Ірину Геращенко. Їй теж зустрітися зі студентами не дозволяють.

– Я так само не можу отримати відповідь, чи можу я зустрітися, як перший заступник голови Комітету з питань євроінтеграції, зі студентами, щоб прочитати їм лекцію з питань євроінтеграції. Ми в односторонньому порядку пишемо хорошою українською мовою листи в ЧНУ ім. Б. Хмельницького з проханням зустрітися зі студентами. Відповіді немає! – констатує Ірина Геращенко.

Опісля Ірина Володимирівна спрогнозувала, що заважає їй та її колезі Марії Матіос зустрітися зі студентами їхня опозиційність.

– Я так розумію, що у нас іншого кольору піджаки, прапори… Але ж ми без прапорів і навіть без значків, а нас все одно не впускають! Є унікальна можливість зустрітися з черкаськими студентами, щоб Марія Василівна прочитала лекцію майбутнім педагогам, які викладатимуть українську літературу. Але ми не отримали відповідь. Там немає входу депутатам, тільки тому що є обтяжуючі обставини для опозиції, – переконана Ірина Геращенко.

Вона пропонує студентам самим запитати, що заважає ректорові ЧНУ ім. Б. Хмельницького Анатолію Кузьмінському дозволити Матіос з ними зустрітися.

– Ми б хотіли, щоб студенти запитали у ректора, чому Марія Василівна не може з ними зустрітися. Можливо, після цього її запросять. Більше того, Президент України, однопартієць ректора черкаського інверситету зустрічався з пані Марією. Можливо, ректор цього не знає? – запитала насамкінець Ірина Геращенко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100