Постановочне фото Віктора Білоусова від прес-служби мерії

Постановочне фото Віктора Білоусова від прес-служби мерії

На сайті Черкаської міськради з’явилося інтерв’ю в. о. мера Черкас Віктора Білоусова. Через прес-службу «тимчасовий» мер Черкас спробував нагадати про себе. Віктор Федорович розповів про те, що «місто працює в нормальному режимі», «депутатський корпус працює злагоджено», виконком намагається «максимально віддалитися від політики як такої», а вся влада в цілому активно готується до Дня міста. Також в. о. мера торкнувся теми будівництва перинатального центру, назвавши її спекулятивною.

– На сьогодні великого резонансу набуло питання побудови перинатального центру. Ваші опоненти стверджують, що через це не буде побудовано дорогу, що сполучає мікрорайон «Луначарський» та обласну лікарню, – звернулася до Віктора Білоусова прес-служба.

– Це відверта спекуляція темою. По – перше, це абсолютно не порівнювані речі. Ну як можна порівняти життя немовляти та дорогу, будівництво якої навіть  серйозно не планувалося найближчим часом? Коштів, які були передбачені в бюджеті, не вистачило навіть би на облаштування тимчасового проїзду. Мало того - досі не існувало проекту побудови дороги, але були передбачені гроші. Більше того, Державтоінспекція висловила свої заперечення, але цього факту чомусь ніхто не згадує. Ще один «камінь спотикання» - по траєкторії майбутньої дороги пролягає високовольтний кабель. Цю небезпеку теж ніхто «не помітив»? Щодо перинатального центру. По – перше, це Державна програма «Нове життя». Аналогічні сучасні центри побудовані вже в десятьох містах України - Хмельницькому, Луганську, Кіровограді, Рівному, Полтаві… Тому  гроші, які депутати Черкаської міськради виділили на співфінансування  перинатального центру, а це 3 мільйони гривень, і ще близько 70  мільйонів дає держава – вистачить, щоб цей заклад медицини  був побудований в Черкасах найближчим часом, а не в 2017 році, як передбачалося раніше. А це - найсучасніша медична допомога, і що найважливіше – життя сотень немовлят з супутніми захворюваннями, яких з кожним роком, зважаючи на нашу екологію, на жаль, стає все більше.. Лікування   і догляд за  ними медичні  заклади Черкас не можуть  забезпечити в силу відсутності належних умов та сучасного обладнання. Та краще, аби про це говорили не чиновники чи депутати, а практикуючі лікарі. Стосовно дороги на Луначарці – вона обов’язково буде, але невдовзі. Це питання вивчається спеціалістами, і на першому етапі буде облаштовано тимчасовий проїзд.

На завершення інтерв’ю Віктор Федорович пообіцяв повернути Черкаси черкащанам. При цьому він ні словом не обмовився про можливість перевиборів Черкаської міськради, і тим більше, ніяк не прокоментував хамство свого радника Валерія Воротника по відношенню до тих таки черкащан…

Повну версію інтерв’ю Віктора Білоусова читайте ТУТ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100