Черкаська влада планує залити водою і засипати землею територію по вул. Пацаєва, де нібито тліють відходи виробництва Черкаського «ДОКу». Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник в. о. мера Черкас Павло Карась.

Фото з сайту "Антенна"

Фото з сайту "Антенна"


– Учора відбулося засідання спеціальної комісії де ми з пожежниками дійшли згоди, що єдиний спосіб загасити пожежу – поливати ділянки водою і зверху вкривати шаром грунту, щоб унеможливити потрапляння кисню. Пожежники радять робити саме так. За місяць-півтора завеземо туди необхідну кількість грунт. Братимемо той, який вийматиме техніка «Черкаситеплокомуненерго» та «Черкаської ТЕЦ» під час виконання ремонтних робіт на тепломережах найближчим часом, – запевнив Павло Карась.

За словами заступника в. о. мера, протягом десяти років на територію, площею 6 га, що по вулиці Пацаєва, вивозилися відходи з деревообробного комбінату.

– Були порушені всі технологічні процедури, які мали б виконуватись щодо використання таких відходів і їх утилізації. Тобто відходи повинні були постійно зволожуватись, щоб забезпечити їх перегнивання. Але без відсутності дозволів було фактично створене сміттєєзвалище. І по характеру горіння воно схоже на те, як горять торф’яники, – зазначив Павло Карась.

Нагадаємо, раніше в. о. міського голови Віктор Білоусов звинуватив підприємство «ДОК» у пожежі, що виникла на сміттєзвалищі по вулиці Пацаєва.

Мер Черкас у відставці Сергій Одарич спростовує причетність підприємства «ДОК» до пожежі. За його словами, «ДОК» справді відвозив на сміттєзвалище частину своїх відходів, зокрема – шліфувальний пил, який виникає при виробництві ДСП. Однак це було до 2003 року. Приїхавши на підприємство, Сергій Одарич почав використовувати відходи для отримання тепла. Одарич обіцяє, що за усі звинувачення нова влада відповість у суді, оскільки це завдає шкоди репутації «ДОКу».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100