На один з популярних черкаських сайтів – «Провінція» – увечері 9 липня була здійснена хакерська атака. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив головний редактор сайту «Провінція» Віктор Борисов.

 

– DDoS-атака на сайт розпочалася ввечері у вівторок. Але я навчений попередніми хакерськими атаками, тож маю ефективний захист. Зовні ці атаки були практично непомітні. Вже наступного дня, у середу, атаки припинилися, – зазначив Віктор Борисов.

Редактор сайту пов’язує DDoS-атаки з бажанням певних осіб купити його сайт.

– Минулого тижня через посередників зі мною зв’язувався певний покупець з пропозицією купити сайт «Провінція». Розмова відбувалася впродовж 10 хвилин. Я пояснив, що немає сенсу продавати сайт. Я сьогодні його продам, а завтра створю схожий. А це, крім усього, буде непорядно по відношенню до покупця. Тоді розмова перейшла в інше русло: мовляв, давайте купимо сайт, а ви там продовжуватимете працювати. Але це неприйнятно для мене, – зазначив Віктор Борисов.

У «Фейсбуці» на сторінці сайту «Провінція» головний редактор зауважив також наступне: «Немає потреби називати прізвище покупця, бо всі і так розуміють, хто в Черкасах зачищає інформаційний простір. Я ввічливо відмовився від пропозиції і отримав DDoS-атаки. Очевидно, пацани зачищають медіа-простір перед 2015-м роком. Але цікаво, що ці затійники робитимуть далі, коли зрозуміють, що DDoS-атаки не діють?» – міркує Віктор Борисов.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100