реклама Делікат

Кабінет Міністрів ухвалив у понеділок рішення про направлення біля 2 мільярдів гривень на виплату зарплат бюджетникам і соціальну допомогу в регіони, де місцеві бюджети не впоралися з фінансуванням соціальних виплат та зарплат. Про це повідомляють у прес-службі КМУ.

«Сьогодні Уряд ухвалив рішення: майже 2 мільярди гривень направити на різні види соціальної допомоги та на зарплату бюджетникам в регіонах: там, де виникли проблеми», - зазначив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

– З направлених регіонам 2 мільярдів лише 400 мільйонів спрямовується на бюджетників, інші кошти повинні бути спрямовані на виплати малозабезпеченим. Але поки що є лише загальна інформація, конкретних документів, конкретного розподілу коштів між регіонами ще немає, - повідомила «Прочерку» заступник директора департаменту бюджетної політики Черкаського міськвиконкому Ольга Федоренко.

Нагадаємо, що міська влада Черкас не раз заявляла про незабезпеченість бюджету для виплати зарплати працівникам медичної та освітянської галузей міста. Зокрема, 24 листопада на сесії Черкаської міської ради депутати звернулися до Президента України Віктора Януковича, прем’єр-міністра Миколи Азарова та голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба з проханням виділити 9 млн грн. субвенції з Держбюджету на зарплату медикам та освітянам на грудень.

– Проблему в межах ресурсів міського бюджету не вирішити. Проблема була закладена з початку при затвердження Держбюджету, коли вже йшла мова про незабезпеченість до кінця року. Нещодавно, в жовтні, Київ вже розподіляв додаткові кошти для регіонів. Черкаська область тоді отримала 13 млн грн., - зазначила Ольга Федоренко.

Тоді всі формальні питання, що пов’язані з наданням коштів, були вирішені протягом двох тижнів. Нині ж часу ще менше, адже наближається кінець року.

– Можливо, усі формальності, пов’язані з розприділенням у регіони коштів, відбуватимуться оперативніше. Адже потрібно і документи певні оформити, і на сесіях різних рівнів вирішити це питання. На сьогодні незабезпеченість зарплат працівників галузей освіти і медицини становить 6,3 млн грн. Також 2 млн грн. потрібно на енергоносії. У міському бюджеті цих коштів немає, - говорить Ольга Федоренко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Марина 06.12.2011 21:38
Ольга Федоренко говорить неправду, кошти в бюджеті є, але тільки для того, щоб їздити Одаричу і його команді з цього болота за кордон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 sh239k25 06.12.2011 13:20
Чего ....... не ездить по заграницам,когд а такую лофу Азаров предлагает.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100