реклама

реклама

Суди постановили звільнити Будинок Природи в тихому центрі Черкас та повернути його власнику — Українському товариству охорони природи.

34big

Про це пише видання «Кропива».

Будівля площею 1500 кв.м. фактично була захоплена в грудні 2015 року шляхом реєстрації права власності за Черкаською обласною організацією Українського товариства охорони природи за не існуючою адресою Фрунзе 1/1 (справжня адреса Фрунзе 1).

Безпосереднім учасником оборудки виступив колишній голова обласної організації Олександр Роджа. Обласна організація створила ТОВ «Вієна» в листопаді 2015 року, яке почало передавати в оренду приміщення будівлі.

Відповідні дії здійснювалися від імені Черкаської обласної організації товариства охорони природи та Олександра Роджі, який на той час вже не був керівником обласної організації (що встановлено в судовому порядку).

Українське Товариство охорони природи звернулося з позовом в Господарський суд Черкаської області. В ході судового розгляду було встановлено, що адреси Фрунзе 1/1 не існує, а Роджа був звільнений з посади голови обласної організації ще в грудні 2014 року. Також спірне нерухоме майно було передано до статутного фонду ТОВ «Вієна». Після передачі майна було змінено перелік засновників товариства, з якого було виключено Черкаську обласну організацію товариства захисту природи, натомість новими засновниками стали благодійна організація «Фонд збереження рідної природи» та благодійний фонд «Розвиток Черкащини».

У жовтні 2018 Господарський суд задовольнив позовні вимоги Українського Товариства захисту природи та постановив скасувати державну реєстрацію права власності на будівлю за Черкаською обласною організацією товариства та усунути перешкоди у здійсненні права користування та розпорядження майном Українського Товариства захисту природи. В травні 2019 «Фонд збереження рідної природи» намагався оскаржити дане рішення в апеляції, але в силі було залишено рішення суду першої інстанції.

Також Українське товариство охорони природи звернулося в Господарський суд Черкаської області з позовом до ТОВ «Вієна». В ході судового розгляду позивач домігся скасування рішень про створення ТОВ «Вієна» Черкаською обласною організацією товариства охорони природи та його державної реєстрації.

Окрім цього, обвинувальний акт стосовно Олександра Роджі передано до Соснівського районного суду за ч. 3 ст. 206-2 ККУ (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації).

Власниками ТОВ «Вієна» значаться БО «Фонд збереження рідної природи», БФ «Розвиток Черкащини» та Марина Майданік, а керівником Олександр Роджа. В свою чергу серед власників «Фонду збереження рідної природи» значиться той же Олександр Роджа. Власником БФ «Розвиток Черкащини» є Сергій Гартінгер.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100