реклама

реклама

Переможцем номінації «Найкраща фотографія Черкаської області 2019» в українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» стала світлина Миколаївської церкви у селі Скориківка Золотоніського району. Автором фото є Олександр Ткаченко.

«Приваблива презентація маловідомої і чарівної пам’ятки дерев’яної архітектури, яка гарно представляє пам’ятку у середовищі та дозволяє детально ознайомитись з деталями оригінального різьбленого декору. З недоліків певний перекіс будівлі вліво та трохи назад», прокоментувала Наталія Шестакова, членкиня журі, фотографиня і мандрівниця.

unnamed

Миколаївську церкву будували з 1907 по 1910 рік на кошти прихожан майстрами з Вереміївки. Упродовж 1934—1943 років була закрита місцевою владою. У 1962 році будівлю церкви використовували як комору. У січні 1991 року церква була освячена і почала діяти.

Мета конкурсу — отримати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу під вільною ліцензією для ілюстрування ними Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей з усього світу. А також привернути увагу українців до культурної спадщини, пізнати забуті чи маловідомі сторінки своєї історії.

Минулорічним переможцем Черкаської області стала фотографія парку «Софіївка».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100