реклама
Sucurity Police

реклама

Уряд всебічно розгляне питання щодо можливості приїзду цієї осені прочан-хасидів на святкування юдейського Нового року – Рош-га-Шана і ухвалить зважене рішення.

630_360_1591258809-234


Про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, коментуючи пропозицію народного депутата Антона Яценка заборонити цього року приїзд хасидів до Умані через COVID-19 повідомляє «Укрінформ».

«Стосовно міста Умань у нас ще є час. Ми, якщо хочете з вашою участю, проведемо засідання відповідних комісій, у тому числі Державної комісії з техногенної і екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де розглянемо це питання з усіх сторін і приймемо абсолютно зважене рішення», – сказав Шмигаль.

Нагадаємо, що мер Умані Олександр Цебрій заявив, що через ситуацію з розповсюдженням коронавірусу цьогорічне паломництво хасидів до могили цадика Нахмана в Умані може бути скасовано. Мер наголосив, що не впевнений, що хасиди будуть здорові й будуть дотримуватися всіх заходів безпеки. У Фонді імені Рабі Нахмана заявили, що мер розпалює міжнаціональний конфлікт напередодні виборів. Натомість, в Об'єднаній єврейській громаді України заявили що цей фонд не відображає позиції всієї єврейської громади і закликали не загострювати ситуацію.

Умань, де поховано засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, є місцем масового паломництва послідовників його вчення. Восени на святкування юдейського Нового року сюди приїжджають 20-30 тис. прочан з різних країн.

У 2020 році святкування Рош-га-Шана припадає на 18-20 вересня.

реклама

Коментарі  

 
+5 #1 А що тут думати 17.07.2020 13:58
Дистанційне паломництво та й все. Дітям в школи не можна, а 30- ти тисячам хасидам можно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100